Denizlinin Horozları Bellidir belgeseli

Denizlinin Horozları Bellidir belgeseli


DENİZLİ (A.A) - Denizlinin Horozları Bellidir adlı belgesel, yapılan gala ile tanıtıldı.
     Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan galaya, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve davetliler katıldı.
     TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yaptığı konuşmada, TRTnin nitelikli belgesel programları hazırlamaya devam edeceğini kaydetti.
     Toprağın altında üsttekinden daha fazla zenginlik olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Denizli belgesellerinin bir kısmı günlük yaşantıyla ilgili ama ağırlıklı olarak daha çok antik yapıyı öne çıkaran birtakım çalışmalarımız oldu. Denizli, turizmden çok fazla pay alması gereken il. Ama sadece Pamukkale ve antik yapılar değil, diğer yönleriyle de Denizlinin mutlak surette bir cazibe merkezi olması gerekiyor. Belgeselleri yaparken Denizlinin özellikle dünya turizmine daha iyi tanıtılmasını, dünya turizminden gereğince pay almasını düşündük. Böyle bir mirası başta Türk insanına sonra da dünya vatandaşlarına gösterelim istiyoruz.
     Etkinlikte, Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin tasarladığı kıyafetler sergilendi, halk oyunu gösterisi sunuldu.
     Belgeselde Denizli horozları anlatılıyor.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlinin Horozları Bellidir belgeseli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER