Devletin şefkat eli hükümlülerin üzerinde

Devletin şefkat eli hükümlülerin üzerinde -Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde 2012 yılı itibariyle 452 kişinin toplum içerisinde takip ve denetimlerinin sağlandığı bildirildi -Denetimli


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce 2012 yılı itibariyle 452 kişinin toplum içerisinde takip ve denetimlerinin sağlandığı bildirildi.
     Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde 452 şüpheli, sanık veya hükümlünün toplum içerisinde takip ve denetimlerini sağladıklarını belirtti.
     Bu kapsamda 2011 yılından 125, 2012 yılı sonu itibariyle ise 327 şüphelinin, sanık veya hükümlünün toplum içerisinde takip ve denetimini yaptıklarını dile getiren Ateş, Bu kontroller içerisinde adli kontrolden 102, tedavi denetimli serbestlik yükümlülüğünden 120, kamu hizmeti tedbirinden 46, konutta infazdan 6, aile ve evlilik danışmanlığından 50 ve eğitim tedbirinden 3 olmak üzere 327 kişinin takip ve denetimliği yapılmaktadır. İlk uygulamaya konulan elektronik kelepçe ile takibi yapılan kişi sayısı ise 6dır. Amacımız, yeniden suç işlenmesinin önüne geçerek sorunları çözmek, devletin şefkat eli ile kişileri yeniden topluma kazandırmaktır dedi.
     Valilik, belediye ve kaymakamlık gibi çeşitli kamu kurumlarıyla imzalanan protokol çerçevesinde 46 kişinin, ikametine en yakın kurumda kamu hizmeti verdiğini ifade eden Ateş, şunları söyledi:
     Kişi köyde oturuyorsa köydeki okulunun, il merkezinde oturuyorsa ikametine en yakın yerdeki kamu biriminde hizmet veriyor. Örneğin Kelkit ilçesinde mahkemenin verdiği karar doğrultusunda 8 kişi yaklaşık 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdi. 50 kişiye ise aile ve evlilik danışmanlığı, rehberlik hizmetleri veriyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde ayrıca madde bağımlılığı ve uyuşturucu alışkanlığından dolayı 120 kişi bulunuyor. Bu kişiler de hastanede gerekli tedavileri yapıldıktan sonra verilen rapor doğrultusunda bize yönlendirilmektedir. Müdürlüğümüzde görevli uzmanlar tarafından 1 yıl sürede periyodik aralıklarla rehberlik yapılıyor ve 1 yıl tamamlandıktan sonra mahkemeye infazın tamamlandığını bildiriyoruz.
     Ateş, Cumhuriyet Başsavcısı veya görevlendireceği vekil başkanlığında, baro temsilcisi, belediye başkanı ve çok sayıda kurumun temsilcisinin katılımıyla Koruma Kurulu oluşturulduğunu ve bu kurula önemli görevler düştüğünü söyledi.
     Suçtan zarar gören mağdurların ve cezaevlerinden salıverilen hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması, meslek veya sanat edinmeleri, iş bulmalarında yardımcı olunabildiğini belirten Ateş, Örneğin tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi imkanı veriliyor dedi.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Devletin şefkat eli hükümlülerin üzerinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER