Dosya masrafı şikayetleri, başvuruları 4 kat

Dosya masrafı şikayetleri, başvuruları 4 kat artırdı -Bankalardan aldıkları kredilerden dosya masrafı adı altında kesinti yapılanlar, tüketici hakem heyetlerinde yoğunluğun artmasına neden oldu -Sivas Tüketici Sorunları İl Ha


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Bankalardan aldıkları kredilerden dosya masrafı adı altında kesinti yapılanların, tüketici hakem heyetlerindeki başvuruları 4 kat artırdığı bildirildi.
     Sivas Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı Tanzer Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicinin son yıllarda bilinçlendiğini ve bunun da hakem heyetlerine başvuruları artırdığını söyledi.
     Önceki yıllarda tüketici şikayetlerinin cep telefonu, bulaşık ve çamaşır makinesi, ayakkabı, buzdolabı gibi daha ziyade tüketime yönelik ürünler hakkında olduğunu ifade eden Erdem, son yıllarda ise bankalardan şikayetlerin arttığına dikkati çekti.
     Erdem, özellikle basında yer alan haberlerin tüketicileri yönlendirdiğini belirterek, Bundan 3-4 ay önce başvuruların yüzde 80ini kayıp kaçak başvuruları oluştururken, şimdilerde başvuruların büyük bölümünü dosya masrafı şikayetleri oluşturuyor. Basında çıkan haberler yoğunluğumuzu artırıyor. Bazen mesai saatlerinde yetiştiremediğimiz dosyalara akşam evde bakıyorum diye konuştu.
     Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetinin 5 kişiden oluştuğunu ve 15 günde bir toplandığını aktaran Erdem, şunları kaydetti:
     3-4 ay önce 50 dosyayı karara bağlarken, şimdilerde 200i aşkın dosyayı karara bağlıyoruz. Eksik evrakla başvuruları da sayarsak rakam çok daha artar. Yine bunların dışında günde 50-60 kişiye danışmanlık hizmeti veriyoruz. Basında yer alan haberleri okuyanlar kredi kartı aidatlarını ödüyormuşsunuz, dosya masraflarını geri veriyormuşsunuz diyerek bize geliyor. Bu kişilere de danışmanlık yapıyoruz. Ayrıca telefonla bilgi almak isteyen tüketiciye de bilgi veriyoruz. Şikayetlerin yüzde 80i dosya masrafıyla ilgili. Geri kalan kısmını ise kredi kartı aidatları başta olmak üzere kapıdan satış, elektronik eşyalar, ayakkabı ve çeşitli şikayetler oluşturuyor.
    
     -Nasıl başvuru yapılacak--
    
     Erdem, birçok kişinin noksan bilgiler ve eksik evrakla başvuru yaptığını ifade ederek, Böyle olunca bakıyorsunuz aynı konu için bir kişi için lehte, diğeri için aleyhte karar vermişiz. Bu nedenle evrakların eksiksiz olması gerekiyor dedi.
     Başvuru süreci hakkında da bilgiler veren Erdem, şöyle devam etti:
     Tüketici, Banka Genel Müdürlüğüne hitaben yazılmış dilekçe, bu dilekçenin postaneden gönderildiğine dair iadeli taahhütlü belge, dosya masrafını veya kredi kartı aidatınını kesildiğini gösterir belge, bankanın tüketiciye vermiş olduğu cevap ile TC kimlik numarası bulunan dilekçeyle başvurusunu yapabilir. Müracaatlar şahsen yapılmalı.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Dosya masrafı şikayetleri, başvuruları 4 kat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER