Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü -Etkinlikler kapsamında Antalyada Çocuk İşçiliğine Hayır yürüyüşü yapıldı


ANTALYA (A.A) - Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla Antalyada Çocuk İşçiliğine Hayır yürüyüşü yapıldı.
     Yavuz Özcan Parkında toplanan çocuklar ellerinde taşıdıkları, Gelin çocuk işçiliğine son verelim, Çalıştırılmak değil, okumak istiyorum, Sokağa değil okula gitmek istiyorum şeklinde dövizlerle yürüyüş yaptılar. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında son buldu.
     Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sevgi ve eğitimin çocuklara verilebilecek en iyi iki önemli özellik olduğunu söyledi.
     Çocukların büyümek için çaba gösterdiklerini ifade eden Cevheroğlu, Siz bizlerin yerinde olmak istiyorsunuz. Yer değiştirmek istiyorsunuz. Ama biz büyükler de çocukluğumuza geri dönmek için neler vermezdik dedi.
     Antalyada çocukların zorla çalıştırılmasına müsaade edilmediğini vurgulayan Cevheroğlu, Sürekli göç alan Antalyada sosyal olarak dengesiz durumun ortaya çıkması söz konusu. Ancak biz bu durumu dengelemek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çocuklarımızın daha da eğitimli olması için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu nedenle çocuk işçi çalıştırılmasına yüksek sesle hayır diyoruz diye konuştu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş da son yıllarda sokaklarda çalışan çocukların daha çok görünür hale geldiğini söyledi.
     Bunu göç, sanayi, sosyal ve ekonomik durumların tetiklediğini vurgulayan Taş, çocukların çalıştırılmalarının yanı sıra madde bağımlığı, cinsel istismar gibi çeşitli olaylara da maruz kaldıklarına dikkat çekti.
     Sokağa çıkar beklemek amacıyla bırakılan çocuklardan kesinlikle alışveriş yapılmaması uyarısında bulunan Taş, Çocuklar bu şekilde aileleri veya art niyetli kişiler tarafından daha çok istismara uğramaktadırlar. Sokaktaki çocuktan yapılan her alışveriş, onlara iyilik değil aksine onun geleceğini karartmaktır dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER