e

e-reçete uygulaması Ağrıda başladı -Ağrı Sağlık Müdürü Yeşilboya: Tüm kentlerde olduğu gibi Ağrıda da bugünden itibaren reçeteleri elektronik ortamda yazma dönemi başladı. Uygulama kapsamında şimdiye kadar toplam bin 36


AĞRI (A.A) - Ağrı Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, e-reçete uygulamasının kentte başladığını belirterek, Tüm kentlerde olduğu gibi Ağrıda da bugünden itibaren reçeteleri elektronik ortamda yazma dönemi başladı. Uygulama kapsamında şimdiye kadar toplam bin 365 e-reçete yazıldı dedi.
     Bir eczanede uygulamayı inceleyen Yeşilboya, kağıt reçetelerle ilaç alma uygulamasının sona erdiğini belirterek, e-reçete uygulamasının işleyişinin son derece kolay olduğunu söyledi.
     Vatandaşların uygulamadan memnun kaldığını ifade eden Yeşilboya, Ağrıda bugün sabah saat 10.00dan itibaren başlayan e-reçete uygulamasında şimdiye kadar toplam bin 365 e-reçete yazıldı. Uygulamada hiçbir sıkıntı yaşanmadı dedi.
     Yeşilboya, şunları kaydetti:
     Herhangi bir sağlık kuruşuna giden, muayene olan ve ilaç alması gereken vatandaşlarımızın reçeteleri sosyal güvenlik kurumu sistemi üzerinden yazılıyor. Daha sonra bu vatandaşlara bir kod veriliyor. Vatandaşlar aldıkları kodla kimlik numaralarını alarak Türkiyenin her yerinde bulunan eczanelerden ilaç alabilme imkanına sahip oluyorlar. Artık sistem bu şekilde işleyecek, kağıt reçete dönemini kapattık. Ağrıda artık yüzde 100 e-reçete yazımına geçildi. Şimdiye kadar Ağrıda bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadık.
     Ağrı Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Akbaş ise reçetelerin eczanelere e-reçete olarak geldiğini belirterek, e-reçete uygulaması eczacılara oldukça kolaylık sağladı. Gereksiz kırtasiye masraflarından kurtulduk. Bu şekil daha az hata yapma durumu oluştu. e-reçete tamamen bitmiş şekilde eczacının eline gelerek işlemler daha hızlı ve hatasız yapılıyor. Bütün eczacılar olarak bu uygulamadan oldukça memnunuz dedi.
     Faruk Atalay adlı vatandaş ise uygulamadan çok memnun kaldıklarını ifade ederek, daha önce ilaç alırken reçete sıkıntısı yaşadıklarını, uygulamayla işlemlerinin daha seri ve kolay yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Güven - Metin Göktekin
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER