Ekmek İsrafını Önleme kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme kampanyası -TMO Doğu Anadolu Şube Müdürü Temir, Erzurum polis radyosuna konuk olarak, ekmek israfını önleme yöntemlerini anlattı


ERZURUM (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Doğu Anadolu Şube Müdürü Necati Temir, Erzurum polis radyosuna konuk olarak, ekmek israfını önleme yöntemlerini anlattı.
     İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldızın daveti üzerine polis radyosuna gelen Temir, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Çevik ile Radyo Tv ve Foto Film Şube Müdürü Fatih Terzi tarafından karşılandı.
     Temir, polis radyosu spikeri Enes Okumuş ve Varol Kopanın hazırlayıp sunduğu Yaşama Dair programında ekmek israfını önleme kampanyasıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
     TMOnin 2008 yılında ilk kez ekmek israfına yönelik Türkiye kapsamında bir araştırma yaptığını ve sonrasında ise 2010 yılında bu araştırmanın tekrarlandığını ve sonuçların ciddi boyutlara ulaştığını tespit ettiklerini belirten Temir, Başbakan Recep Erdoğann ekmek israfına yönelik konuşmasının ardından bu sonuçları kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.
     Ekmek israfının tanımından, evde ekmeğin nasıl saklanması gerektiğine, israf edilen ekmeğin parasal karşılığıyla neler yapılabileceğine kadar birçok konuda bilgi veren Temir, toplumda bayat ekmeğin değerlendirilmesine yönelik eksikliklerin olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER