Emniyet kemerinin önemini simülatörle öğreniyorlar

Emniyet kemerinin önemini simülatörle öğreniyorlar -Güvenli Trafik Projesinin pilot bölge olarak yürütüldüğü Afyonkarahisarda, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, güvenli trafik eğitimleri kapsamında simülatörle, emniyet ke


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dünya Sağlık Örgütünce Güvenli Trafik Projesi pilot bölge uygulaması yürütülen Afyonkarahisarda, Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri, güvenli trafik eğitimleri kapsamında simülatörle, emniyet kemerinin önemini öğreniyor.
     PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, okul bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, polis adaylarının simülatör sayesinde aldıkları eğitimle, trafikte sürücülere daha faydalı bilgiler verebileceklerini söyledi.
     Afyonkarahisarın Güvenli Trafik Projesinde pilot il seçildiğini anımsatan Karagöz, bu kapsamda başta öğrenciler olmak üzere Afyonkarahisarlılara emniyet kemerinin önemini anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Trafikte seyreden herkesin mutlaka emniyet kemeri takması gerektiğini belirten Karagöz, Türkiyede çok az ilde bulunan Emniyet Kemeri Simülatörü ile polis adaylarının uygulamalı eğitime tabi tutulduğunu ifade etti.
     Eğitimlerin, özellikle PMYO 2. sınıf öğrencilerine trafik dersi çerçevesinde, 1. sınıf öğrencilerine ise bir şekilde trafiğe çıkacağı, kendisine ve çevresindekilere faydalı olacağı düşüncesiyle eğitim verdiklerini aktaran Karagöz, şöyle konuştu:
     10 Nisan Polis Haftasına yaklaştığımız süreçte okulumuzda güvenli trafiği anlatmak için bir simülatör getirildi. Bizde okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize, çalıştıkları yerde daha iyi görev yapabilmeleri ve daha iyi bir anlayış sergileyebilmeleri için simülatörle eğitim veriyoruz. Simülatörle yaptığımız uygulama, gösterdiğimiz dersin tatbiki olacak.
     PMYO öğrencilerine, deneyimli trafik polisi ve Emniyet Kemeri Simülatör sorumlusu Bülent Çeliktaş tarafından emniyet kemeri eğitimi veriliyor.
     Öğrenciler, simülatör de emniyet kemerinin kullanılması ve kullanılmaması durumunda meydana gelebilecek olayları gözlemliyor.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emniyet kemerinin önemini simülatörle öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER