Emniyetten tamirhanelerde eğitim çalışması

Emniyetten tamirhanelerde eğitim çalışması -Kilis Emniyet Müdürlüğü 17 bin 600 adet tescilli motosikletin bulunduğu ilde, motosiklet kazalarının asgari düzeye indirilmesi için tamirhanelerde eğitim çalışması yapıyor (Fot


KİLİS (A.A) - Kilis Emniyet Müdürlüğünün, 17 bin 600 adet tescilli motosikletin bulunduğu ilde, motosiklet kazalarının asgari düzeye indirilmesi için tamirhanelerde eğitim çalışması gerçekleştirdiği bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kiliste 7 kişiye 1 motosikletin düştüğü belirtildi.
     İldeki tescilli motosiklet sayısının fazlalığı nedeniyle motosikletlerin karıştığı kaza sayısının da yüksek olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kiliste 17 bin 600 adet tescilli motosiklet bulunuyor. 2012 yılında motosikletlerin karıştığı trafik kazası sayısı 221dir. Bu kazaların 12si ölümle sonuçlandı. Ayrıca bu kazalarda 273 kişi de yaralandı. Yine aynı yıl içerisinde yaşanan kazalar nedeniyle 590 bin 790 TL maddi hasar meydana geldi.
     Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, 2012de 6 bin 226 motosikletin kontrol edildiği ve bu kontrollerde 4 bin 84 motosiklet sürücüsüne idari para cezası uygulandığı belirtildi.
    
     -Motosiklet tamircilerine eğitim-
    
     Açıklamada, kazaların asgari düzeye indirilmesi amacıyla, motosiklet tamircilerine yönelik eğitim çalışması başlatıldığı kaydedildi.
     Çalışmalar çerçevesinde 32 motosiklet tamirhanesinde 238 kişiye eğitim verildiği ifade edilen açılamada, şöyle denildi:
     Motosiklet tamirci ustalarına motosikletlerin motor gücünü artırma işlemi yaparak yarış motosikleti haline getirmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bunun yanında yine motosikletlere modifiye işlem yapılmaması konusunda bilgi veriyoruz. Diğer yandan motosiklet kazalarının azaltılması için ilgili ve sorumlu kurumlarla işbirliği yapılarak sorunların çözümü çerçevesinde kararlılıkla gidilmesi ve toplumun menfaatine olan bir konuda vatandaşlarımızın sağduyulu davranmaları gerektiği düşüncesindeyiz.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Emniyetten tamirhanelerde eğitim çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER