Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesi

Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesi -KTO Başkanı Selçuk Öztürk: -Toplam 60 milyon metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan bölgede, güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülecek projeyle 8.5 milyar dolarlık yatırım K


KONYA (A.A) - Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Karapınar ilçesindeki Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin 60 milyon metrekarelik alanda hizmet vereceğini ve güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülecek projeyle 8.5 milyar dolarlık yatırımın Konyaya kazandırılacağını belirtti.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesinin Konya sanayisinin gelişmesini hızlandırması açısından önemli bir proje olduğunu ifade etti.
     Projeyle, enerji sektörüne yönelik her türlü üretimin faaliyete geçirilecek olmasının kenti, bölgenin ve ülkenin enerji üssü haline getireceğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:
     Bu bölgeye yapılacak yatırımlar için yeni teşvik siteminden farklı olarak daha geniş bir teşvik verilmesi düşünülmektedir. Böylece bölgeye özel hazırlanacak yeni teşvik uygulaması daha fazla yatırımcıyı bölgeye çekecektir. İşsizlik sorunumuzun çözümü için katkı sağlayacak projeyle yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlanacak. Toplam 60 milyon metrekarelik alanda hizmet verecek olan bölgede, güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülecek projeyle 8.5 milyar dolarlık yatırım Konyaya kazandırılacak. Karapınar İhtisas Endüstri Bölgesinin Konyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER