Engele Takılma Şenliğe Katıl projesi

Engele Takılma Şenliğe Katıl projesi -Denizlideki proje kapsamında PAÜ öğrencileri engellilerde spor dersini engelli öğrencilerle işledi


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yöneticiliği, Rekreasyon ve Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, engellilerde spor dersini, 173 engelli öğrenciyle işledi.
     PAÜ Spor Salonunda, Engele Takılma Şenliğe Katıl projesi kapsamında düzenlenen engellilerde spor dersi uygulaması, bedensel, zihinsel, görme ve işitme engelli 173 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
     Zihinsel engelli öğrencilerden oluşan mehter takımı ve semazen gösterisiyle başlayan etkinlikte, üniversite öğrencileri bedensel engellilerle oturarak voleybol, görme engellilerle golbol, zihinsel engellilerle ise basketbol, futbol ve yüzme branşlarında mücadele etti.
    
     -Engelli öğrencilerden Gangnam Style dansı-
    
     Engellilerin üniversite öğrencileriyle Gangnam Style isimli şarkı eşliğinde yaptığı dans gösterisi etkinliğe renk kattı. Etkinlikte basın mensuplarıyla engellilerin voleybol maçı da büyük ilgi gördü.
     PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağboğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği bu yıl ikinci kez düzenlediklerini belirterek, Amacımız, engellilere yönelik toplumda farkındalık yaratmaktır. Engellilere spor yaptırarak engel tanımadıklarını gösterip, kendilerine güven sağlamaları için çalışıyoruz dedi.
     Etkinlik sonunda müsabakalara katılan bütün engellilere, madalya ve çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Engele Takılma Şenliğe Katıl projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER