Engelimize Değil Potansiyelimize Bakın projesi

Engelimize Değil Potansiyelimize Bakın projesi -Canik Belediyesinin katkı sağladığı, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında hazırlanan Engelimize değil, potansiyelimize bakın projesi tanıtıldı


SAMSUN (A.A) - Canik Belediyesinin katkı sağladığı, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında hazırlanan Engelimize değil, potansiyelimize bakın projesi tanıtıldı.
     Amisos Otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Proje Sekreteri Doç. Dr. İlknur Avcı, projeye Canik Belediyesinin katkı sağladığını, Canik, Vezirköprü, Alaçam ve Asarcık ilçelerinin köylerinde uygulanacağını söyledi.
     Özürlülerin kendi engellerini tanıma ve kendileri ile barışmalarının sağlanması, kırsal alanda yaşayan özürlülerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak için proje hazırladıklarını belirten Avcı, Projemizin hedef grupları özürlü bireyler, özürlü bireye sahip aileler, kamu kurum ve kuruluşları ve toplumun diğer kesimlerinden katılımcılar. Engellilere karşı toplumun duyarlılığını arttırmak istiyoruzdedi
     Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ise, engellilerle ilgili önemli atılımların ve önemli gelişmelerin olduğunu belirterek, Engelliler için yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Ancak yapılan gelişmelerin yeterli değildir. Görevimiz değil demek işten kaçmak demektir. Kendi görevimizi yerimize getiremediğimiz için, beceriksizliği bu şehre yüklememek gerekiyor. Bu şehir tarih boyunca, hep ilk üçlere girmiş bir şehirdir. Bilgiyi şehirle kavuşturamazsak, insanlığa bir fayda getirmiyor. Bu nedenle üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz diye konuştu.
     Toplatıda, Proje Koordinatörü Prof.Dr. Kurtman Ersanlı, Samsun Müftü Vekili Aleattin Kırımlıda açıklamalarda bulundu.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Engelimize Değil Potansiyelimize Bakın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER