Engelliler, toplumda sosyalleşmek istemiyor

Engelliler, toplumda sosyalleşmek istemiyor -TÜ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tuna: Birçok engelli birey, engeli nedeniyle toplumda sosyalleşmek istemiyor -Yöneticiler, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıran


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Tuna, birçok engelli bireyin, engeli nedeniyle toplumda sosyalleşmek istemediğini bildirdi.
     Prof. Dr. Tuna, üniversitenin başhekimlik toplantı salonunda yaptığı konuşmada, toplumdaki her sağlam bireyin birer engelli adayı olduğunu belirterek, engellilerin, yaşam içerisinde duygusal, fiziksel ve sosyal birçok sorunla karşılaştığını anlattı.
     Yapılan araştırmalara göre, Türkiyede engelli bireylerin yüzde 66,9unun kaldırım, yaya yolu ve geçitlerinin kendilerine uygun olmadığını düşündüğünü ifade eden Tuna, Yöneticiler, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıran atılımlar yapmalıdır. Türkiyede de son zamanlarda bu konuda büyük atılımlar var. Umarım engellilerin şartları giderek iyileşir şeklinde konuştu.
     Tuna, birçok engelli bireyin, engeli nedeniyle toplumda sosyalleşmek istemediğini dile getirerek, bu durumda ailelere büyük görev düştüğünü bildirdi.
     Engellilerin, kendilerini keşfedeceği mutlu alanlara yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tuna, Medya engellilerle ilgili, erken tanıyla ilgili yayınlar yapmalıdır. Günümüzde bu konuyu işleyen yayınların sayısı oldukça azdır. Ancak son yıllarda engelli program sunucuları, bu konuda düzenlenen olimpiyatlar, engelli sanatçı, politikacı, bilim adamı ve sporcu gibi başarılı figürler, medyada yer almaya başlamıştır. Bu yöndeki uygulamaların artması gerekmektedir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Engelliler, toplumda sosyalleşmek istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER