Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim sempozyumu başladı

Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim sempozyumu başladı


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) ev sahipliğinde (BEÜ) Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim sempozyumu başladı.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov konferans salonunda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, bilim ve teknoloji alanında her geçen gün yeni bir gelişmenin yanı sıra ilerlemeye şahit olduklarını söyledi.
     Bilim ve teknoloji de hızla gelişen ilerleme ve değişimlerin yüksek öğrenim sonrasında kazanılmış bilgilerini yeni gelişmelere paralele olarak yenilenmesi ihtiyacının doğduğunu dile getiren Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Bu yenilenme lisans üstü eğitimi vazgeçilmez kılacak hale getirmiştir. İşte bu nedenle üniversitelerimizce yetiştirilecek, ülkemizin hizmetine katılan ve ülkelerin gelişip kalkınmasında önemli görevler üstlendiğine inandığımız yetişmiş nitelikli, donanımlı, bilim adamı ve akademisyen ve uzmanların yetiştirilmesi amacıyla lisansüstü eğitim öğretim programları üniversitelerimizce yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Giderek artan bir talebin olması ülkemizin geleceği açısından büyük bir memnuniyet yaratmaktadır. Üniversitemiz Fen bilimleri Enstitüsünce düzenlenen bu sempozyumda lisansüstü eğitim öğretimde karşılaşılan sorunların tartışılması, uygulamada birlikteliğin sağlanması, olası talep ve ihtiyaçların belirlenmesi, yeni yöntemlerin yanı sıra uygulamaların gündeme taşınmasında yararlı olacaktır. yapılacak sunumların, görüş ve önerilerin büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de ülkelerin ekonomik gelişiminde yetişmiş insan gücünün önemli rol oynadığını, eğitim düzeyinin arttıkça hem istihdam edilebilirliğin hemde gelirin arttığı ulusal ve uluslararası verilerle de desteklendiğini belirterek, Türkiyede yüksek öğretimde son yıllarda son derece büyük bir genişlemeye tanık olmaktayız. Üniversiteler eğitim ve öğretim, araştırmanın yanı sıra toplumsal hizmet üretim faaliyetleriyle ilgili olarak birbirleriyle kıyasıya rekabet etmektedir. Sonuç olarak ülkemizde yüksek öğretim olması gereken doğal mecrasında akmaktadır diye konuştu.
     (FER-NER)
<< Önceki Haber Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim sempozyumu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER