Fotoğraf Avcıları Rastgele

Fotoğraf Avcıları Rastgele -Nallıhan Kuş Cennetinde, Fotoğraf Avcıları Rastgele adıyla 3. foto safari düzenlendi


ANKARA (A.A) - Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfının (TÜKÇEV) koordinatörlüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün desteği, Nallıhan Kaymakamlığı ve Nallıhan Belediyesinin katkısıyla Fotoğraf Avcıları Rastgele adıyla 3. foto safari düzenlendi.
     Nallıhan Kuş Cennetinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen foto safarinin Nallıhan Kuş Cenneti Gözlemevinde gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Adnan Okur, TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, Orman Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürü Zeki Şavtu, Çayırhan Belde Belediye Başkanı Ömer Bayrak, Sarıyar Belde Belediye Başkanı Halil Ünsal ile davetliler ve fotoğrafçılar katıldı.
     Törende konuşan Kaymakam Demirayak, doğa sevenleri ve fotoğrafçıları foto safaride bir araya getirmeyi amaçladıklarını, bundan sonraki dönemde de kuş cennetinin daha ileri boyutlarda tanıtımını yapmaya devam edeceklerini söyledi.
     TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan ise dünyanın kirlenmeye başladığı bu dönemde herkesin çevre bilinci içinde olması gerektiğini belirtti.
     Aslan, Bu seneki hedefimiz 400 bin ton ambalaj atığını yeniden ekonomiye kazandırmak. Türkiye gibi 75 milyon nüfusu olan bir ülkede bu rakamlar az. Aslında halkın bilinçlenip, ambalaj atıkları ile çöpleri ayrıştırması gerekir dedi.
     TÜKÇEV Genel Sekreteri Nevzat Ceylan da ilk kez 1997de Nallıhan Kuş Cennetinde foto safari düzenlediklerini söyledi. Daha sonra 2005te de foto safariyi gerçekleştirdiklerini anlatan Ceylan, 7 yıl aradan sonra yeniden foto safaride buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından fotoğrafçılar, Çayırhan Juliopolis Antik Kenti ile baraj gölünün çevresini gezdi.
     Doğada yaşam mücadelesi veren canlıları korumak, onlara duyulan ilgi ve sevgiyi artırmak, çevre sorunlarından dolayı doğada yaşam mücadelesi veren canlıları fotoğraf yoluyla ölümsüzleştirmek amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan etkinlik çerçevesinde Nallıhan ile Çayırhan ve Sarıyar beldelerindeki tarihi ve turistik mekanlar da ziyaret edilecek.
     Safaride çekilen ve dereceye giren 50 fotoğraf ödüllendirilecek. Foto safarinin ilk günkü bölümüne 73 fotoğrafçının katıldığı bildirildi.
     Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tekin de bulunduğu yarışmanın seçici kurulunda Fotoğraf Sanatı Kurumundan Adnan Ataç, TÜKÇEV Başkanı Beyhan Aslan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonundan İlker Şahin, Av Doğa Dergisi Editörü Kamil Üçbaş, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğinden Melih Özbek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Kuş Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Erdem ile fotoğraf sanatçısı Tansu Gürpınar yer alıyor.
    
     Muhabir: Şükran Yücel
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Fotoğraf Avcıları Rastgele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER