Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın Projesi

Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın Projesi uygulanmaya başlıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü tarafından okul öncesi dönemdeki çocuklara temel afet bilinci kazandırmayı amaçlayan Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın Projesinin, bu hafta uygulanmaya başlayacağı bildirildi.
     Uzun vadeli olarak tasarlanan Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın Projesinin ilk 6 aylık pilot uygulamasının, Afyonkarahisar merkezindeki Atatürk İlköğretim Okulunda gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Okuldaki dört okul öncesi sınıfta, her hafta bir saat boyunca çalışmalarını sürdürecek kulüp gönüllüleri, toplam 103 çocuğa temel afet bilinci aşılamaya çalışacaklar. Çocukların seviyesine göre planlanmış oyunlar, deneyler ve uygulamalarla afetlerden bahsedilecek olan çalışmalar kapsamında tasarlanan bir aktivite kitabı ve aktivite CDsi de öğrencilere ulaştırılacak. Aynı zamanda TÜBİTAKın uygun kitapları ile de desteklenecek etkinliklerin kalıcı öğrenme açısından önemi çok büyük. Çocuklara basit seviyede afet bilgisi ve korunma tedbirleri anlatılırken, şehrin çeşitli noktalarındaki reklam panoları ile kısa film gösterimleri ve düzenli olarak yayınlanacak olan proje bülteni ile ailelere ve tüm halka yönelik bir bilinçlendirme çalışmasına başlanmış olacak.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER