Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesi Kocaelide tanıtıldı


KOCAELİ (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesi Kocaelide tanıtıldı.
     Kocaeli Valisi Ercan Topacanın eşi Sevim Topaca, İzmitteki bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, aile şefkatine sahip olmayan çocuğun potansiyel bir sorun olduğunu belirterek, aile sıcaklığına ve ilgisine sahip çocuğun Türkiye için bir umut olduğunu belirtti.
     Topaca, herkesin koruyucu aile olamayacağını ancak gönüllü aile ve gönüllü bireyler olabileceğini dile getirerek, gönülden yapılan her şeyle çocukların yanında olunabileceğini vurguladı.
     Projenin anlatılmasının ve farkındalık oluşturulmasının yapılacak en büyük destek olacağını anlatan Topaca, Kocaelinin bu konuda ön planda olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.
     Gönül Elçisi Projesi, çocuk yuvalarındaki çocuklarımızın koruyucu in yanına yerleştirilmesini hedeflemektedir diyen Sevim Topaca, devletin çocukların tüm imkanlarını fazlasıyla karşılasa da onlara aile sıcaklığını veremediğini anlattı.
     Sevim Topaca, aile sıcaklığının sadece aile yanında olabileceğine dikkati çekerek, Her çocuğumuzu sıcak ailelerin yanına yerleştirdiğimizde ülkemizin geleceği de aydınlanacak diye konuştu.
    
     -Sevgi de aile yanında verilebilir
    
     Koruyucu ailede hedefin, 0-3 yaş grubu çocuklar olduğunu dile getiren Topaca, Bilimsel araştırmalara göre, zeka gelişimi 3 yaşına kadar gelişmektedir, zeka gelişiminde en büyük etken sevgidir. Sevgi de aile yanında verilebilir. Bir de çocuklarda 6 aydan sonra sahiplenme duygusu gelişmektedir. Yuvada büyüyen çocuklar farklı yüzler gördüğü için bu duygular gelişememekte, tam yerini bulamamakta ve çocuklarda o boşluk hiçbir zaman doldurulamamaktadır ifadelerini kullandı.
     Anne sevgisinin güven duygusunun kaynağı olduğunu vurgulayan Topaca, şunları kaydetti:
     Her çocuk bir cevherdir, bu cevherleri mücevhere dönüştürmek bizim elimizde. İşte bu yüzden hedefimiz ruh ve beden sağlığı mükemmel bireylerle güçlü bir Türkiye. Aile sevgisine ve sıcaklığına sahip çocuk, geleceğimiz ve ülkemiz için bir umuttur
    
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER