Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan proje, Bilecik Belediyesine tanıtıldı


BİLECİK (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi, Bilecik Belediye Meclis üyelerine ve belediye birim kurum müdürlerine anlatıldı.
     Vali Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar, Bilecik İl Genel Meclisi Salonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclisi üyeleri ile kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, gönüllük kavramının yıllardır devam ettiğini belirterek, Türk halkının da yardımsever olduğunu kaydetti.
     Hayırseverliğin Türk milletinin mayasında bulunduğunu ve herkesin kararınca bir şeyler yapmaya çalıştığını ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:
     Gönüllük kavramının yaygınlaştırılması gerekiyor. Geçmiş yıllarda korunmaya muhtaç çocuk ve yetimlere akrabaları veya mahalleli sahip çıkardı. Çocuk yuvaları yoktu. Anne ve baba sevgisinden yoksun büyüyen çocuklara karşı duyarsız kalınmaması gerekiyor. Yurtlarda kalan çocuklara devletimiz her türlü imkanı sağlıyor. İlgilenilse de çocuklar kendilerine sahip çıkacak anne ve babaya ihtiyacı duyuyor. Rol model almak zorundalar. 15-20 kişinin baba ya da anne dediği bir kişiye değil de kendisine sahip olacak, kendisini benimseyecek bir kişiyi arıyor. Her çocuğun mutlaka dayanacak bir desteğe ihtiyacı var. Bunu sağlamamız lazım. Yetişkinlikleri sırasında bunu göremezlerse aile kurduklarında bir takım sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar. Yurtlarda kalan çocuklarımızın hepsi anne ya da babasız değil. Bir kısmı çeşitli nedenlerle kalıyor. Çocuklara bakmak ve yaralarını sarmak hepimizin borcudur. Devletimiz koruyucu aileler için belirli bir ücret ödeyecek.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlunun sunum yaptığı toplantıda, Belediye Başkanı Yağcı, yapımı tamamlanan Kadın konuk evi ile ilgili bilgi verdi. Yağcı, evin anahtarını da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akgüle takdim etti.
     Ayrıca İl Genel Meclisi Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve üyeleri ile İl Özel İdaresi kurum müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER