Gönül Elçileri Projesi Gaziantepte tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Gaziantepte tanıtıldı -Vali Erdal Atanın eşi Nazan Ata: -Bizi biz yapan insani değerleri yaşattıkça, sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına inanıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan Gönül Elçisi Projesi Gaziantepte tanıtıldı.
     Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Erdal Atanın eşi Nazan Ata tarafından Gaziantep Polisievinde düzenlenen toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Gönül Elçisi Projesi ile ilgili sunum yaparak, amacını anlattı.
     Projenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde gerçekleştirildiğini belirten Korkmaz, hedef kitlesinin ise kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ile kent yoksulları ve madde bağımlıları olduğunu ifade etti.
     Gönül Elçisi olarak tanımlanan bireylerin, hiç kimseden maddi karşılık beklemeden, yakın çevresi dışındaki dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışacağını vurgulayan Korkmaz, projenin hedeflenen amaca ulaşması için halkın işbirliği ve dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
     Nazan Ata da gönüllü çalışmanın esası olan sosyal ilişkilerin, bireylerin gelişmesi, toplumun kalkınması ve refahı için kritik öneme sahip olduğunu bildirdi.
     Gönüllülüğün, yoksulluğun sonucu olarak ortaya çıkan sosyal dışlanmayı azalttığını, kadın, çocuk, yaşlı, engelli, yoksul gibi sıklıkla dışlanan nüfus gruplarının topluma dahil olmasının bir yolu olduğuna dikkati çeken Ata, şunları kaydetti:
     Özellikle dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan bu nüfus gruplarının, topluma entegrasyonunda gönüllülük bakış açısı ve gönüllü kişilerin (Gönül Elçilerinin) önemli bir rolü bulunmaktadır. Gönüllülük, insanları mutluluğa ulaştıran, kapsamlı, güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Gönüllülük, bir medeniyet göstergesi olarak, maddi ve manevi gücün, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bizi biz yapan insani değerleri yaşattıkça, sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına inanıyoruz. Biz tarih, kültür ve dini değerlerimiz doğrultusunda, insana hizmeti, kendimize düstur edinmiş bir milletin torunlarıyız.
     Ata, sorumluluk almak düşüncesiyle herkesi Gönül Elçisi olmaya davet etti.
     Toplantıya Gaziantep Milletvekili Nejat Koçerin eşi Füsun Koçer, Milletvekili Halil Mazıcıoğlunun eşi Şule Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin eşi Derya Güzelbey, siyasi partilerin il başkanlarının eşleri, vali yardımcısı ve kaymakam eşleri, ilçe belediye başkanı eşleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hayırsever iş adamlarının eşleri çok sayıda gönüllü kadın katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Gaziantepte tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER