Gönül Elçileri Projesi Marmariste tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Marmariste tanıtıldı


MUĞLA (A.A) - Marmariste, Gönül Elçileri Projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Elegance Otel Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla Valisi Fatih Şahinin eşi Ayşe Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu konuşmacı olarak katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Ayşe Şahin, projenin çok önemli olduğunu ve kamuoyuna tanıtılması gerektiğini söyledi.
     Gönül Elçileri projesi ile Koruyucu Aile projesinin karıştırılmaması gerektiğine işaret eden Şahin, Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahinin önderliğinde, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi uygulanmaya başlandı. Projenin ilk tanıtım toplantısı ise 81 il valimizin eşlerinin katılımıyla 19 Aralık 2012de Ankarada yapıldı dedi.
     Kaymakamlar, eşleri ve diğer kamu yöneticilerinin eşleriyle projeyi toplumun her kesimine anlatmaya ve yaymaya çalıştıklarını anlatan Şahin, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu belirtti.
     Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildiklerinin bilimsel olarak kanıtlandığına dikkati çeken Şahin, Gönül Elçileri projesinin herkese anlatılmasını ve katkı verilmesini istedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise Koruyucu aile olarak gönüllülük, her çocuğun bir aileye ihtiyaç duyduğu, ailesi olmayan çocuklar için gönlünde yer açmaktır. Çocukların kalabalık yurt ve yuvalar yerine bir aile içinde büyüyüp hayata daha iyi hazırlanabilmeleri için bir çocuğa anne baba sevgisi, şefkati ve duyarlılığı içinde sahip çıkarak onu büyütmektir diye konuştu.
     Projeyle ilgili bilgilerin verilmesinin ardından katılımcılara koruyucu aile uygulaması ile koruyucu aile bilgi ve deneyim paylaşımı videoları izlettirildi.
     Toplantıya Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da katıldı.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Marmariste tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER