Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi

Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi


AMASYA (A.A) - Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Okul müdürleri, yöneticileri, rehberlik öğretmenleri ve okul aile birliği mensupları ile düzenli olarak görüşülerek sorun ve öneriler yerinde tespit edilmektedir dedi.
     Bayazıt, yaptığı açıklamada, Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesinin Amasya genelinde etkili bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.
     Söz konusu proje kapsamında okulların güvenliğiyle ilgili tedbirler alındığını hatırlatan Bayazıt, Okul müdürleri, yöneticileri, rehberlik öğretmenleri ve okul aile birliği mensupları ile düzenli olarak görüşülerek sorun ve öneriler yerinde tespit edilmektedir diye konuştu.
     Bayazıt, şunları kaydetti:
     Okul önlerinde eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi olmayan şahısların bulunduğu, bu şahısların okullardaki güvenli ortamı olumsuz yönde etkileyen taciz, şiddet ve şiddete dayalı olaylara sebep olduğu tespit edilmiştir. Bu tür olumsuzlukların önlenmesi, çocuklarımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla ilave tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle, Amasya il merkezinde bulunan kamu ve özel eğitim öğretim kurumlarının, güvenliğin makul görülebileceği yakın çevresinde tedbirler artırılmaktadır.
     Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin güvenli ve huzurlu bir ortamda başarıya ulaşabileceğini belirten Bayazıt, bu yönde Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesine önem verdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER