Honamlı ve Kıl Keçisinin Halk Elinde

Honamlı ve Kıl Keçisinin Halk Elinde Islahı projesi -Honamlı ve kıl keçisini korumak ve geliştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi


BURDUR (A.A) - Burdurda hayata geçirilen Honamlı ve Kıl Keçisinin Halk Elinde Islahı projesi kapsamında keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Veterinerlik Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çolak, projenin amacının keçi yetiştiriciliğine devletin el atmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Honamlı ve Kıl keçisinin verimini ve ekonomik değerini artırarak yetiştiricilerin kazancını yükseltmek istediklerini belirten Çolak, proje kapsamındaki yetiştiricileri kayıt tutma, ıslah, sağlık ve damızlık keçi yetiştiriciliği konusunda eğittiklerini kaydetti.
     Projeye Burdurda 2011 yılında 36 sürüde 6 bin 161 Honamlı keçisi, 139 teke ve 45 sürüde 6 bin 51 kıl keçisi ve 214 teke ile başlandığını anlatan Çolak, Projede çalışmak üzere teknik elemanlar alındı ve onlara eğitim verildi. Doğan bütün oğlaklara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının küpeleri takıldı diye konuştu.
     Çolak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin birlikte yürüttüğü projenin amacının Honamlı ve Kıl keçisini korumak ve geliştirmek olduğunu belirtti.
     Toplantıya Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, akademisyenler ve keçi yetiştiricileri katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Honamlı ve Kıl Keçisinin Halk Elinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER