İnsan Hakları Paneli

İnsan Hakları Paneli -Şanlıurfa Barosunca İnsan Hakları Paneli düzenlendi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Barosunca İnsan Hakları Paneli düzenlendi.
     DSİ Konferans Salonunda Avukat Feridun Yazarın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, oyuncu Pelin Batu, gazeteciler Hilal Kaplan, Akın Özçer ve Murat Belge katıldı.
     Panelin açılışında konuşan Baro Başkanı Avukat Ali Fuad Bucak, İnsan Hakları haftası etkinlikleri kapsamında bu paneli düzenlediklerini belirterek, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin verilen büyük mücadeleler sonrasında kazanıldığını ifade etti.
     Panelde konuşan BDP İstanbul Milletvekili Önder, BDP siyaset yapmıyor sözünün her gün yüzlerine çarpılan bir eleştiri olduğunu belirtti. 12 Eylülden sonra Türkiyede siyaset nasıl yapılırın unutulduğunu savunan Önder, Devlet sivil siyasete ne kadar alan açtı da siz hesabını bizden soruyorsunuz. Bu sözüm BDP siyaset yapmıyor diyen herkese dedi.
     Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Önder, Yapılmak istenen sivil siyaset alanının daraltılmasıdır. Ve olacağını da söyleyeyim kılına bile dokunamayacaklar şeklinde konuştu.
     Oyuncu Pelin Batu da, Türkiyedeki kadınların uğradıkları şiddetten bahsederek, kadınların gereken haklarını almadıklarını söyledi.
     Panele, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çok sayıda avukat ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İnsan Hakları Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER