Irakta İş Fırsatları Zirvesi

Irakta İş Fırsatları Zirvesi -Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Ortadoğu Dairesi Başkanı Kasımcan: -2015 yılına kadar Iraka ihracatımızı 20 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Ortadoğu Dairesi Başkanı Fuat Kasımcan, 2015 yılına kadar Türkiyenin, Iraka yapacağı ihracatı 20 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Kasımcan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) konferans salonunda, Türk Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği (TURİYAD) ve Dünya gazetesi işbirliğiyle düzenlenen, Irakta İş Fırsatları Zirvesinde, Kuzey Iraktaki Fırsatlar Nasıl Değerlendirilmelidir- konulu panelde, Irakın özellikle müteahhitlik açısından çok önemli bir pazar olduğunu ifade etti.
     Bakanlık olarak Irakla olan ticaretin geliştirilmesi için eylem planları olduğuna değinen Kasımcan, şöyle devam etti: Irak ulaştırma açısından da büyük öneme sahip. Suriye kapısı kapandıktan sonra Irakın önemi daha çok arttı. Biz Iraka bu yıl yüklü miktarda ihracat gerçekleştirmemize rağmen bunu tek kapıdan yani Haburdan gerçekleştirmişiz. O kapıda 3. köprü inşası şart. Bizim buraya ihracat yapma şansımız Irakla komşu olmamızdan ve kardeşliğimizden dolayı daha fazla. 2015 yılına kadar Iraka ihracatımızı 20 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Irakla ilgili gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Irakla olan ticari ve ekonomik işbirliğimiz geliştirmek istiyoruz.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy ise Kuzey Irakın KOBİler için bir cennet olduğunu, sadece özel koşullardan dolayı bölgenin yatırım alamadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Irakta İş Fırsatları Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER