Kadın Aşıklar Neşet Ertaş için sahne

Kadın Aşıklar Neşet Ertaş için sahne aldı -Gaziantepte, Bozkırın Tezenesi olarak ünlenen Neşet Ertaş anısına Kadın Halk Aşıkları Şöleni düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Bozkırın Tezenesi olarak ünlenen Neşet Ertaş anısına, Kadın Halk Aşıkları Şöleni düzenlendi.
     Şahinbey Kaymakamlığı ile İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen programda, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Gökhan Ceylanın seslendirdiği Neşet Ertaş türküleri katılımcıları duygulandırdı.
     Daha sonra halk aşıkları Aşık Gülçınar, Gülsüm, Nurşah, Aşık Sarıcakız, Selvinaz, Özlemi ve Telli Suna sahne aldı. Dinleyiciler de türkülere eşlik etti.
     İLESAM Şube Başkanı Muhittin Arar etkinlikteki konuşmasında, halk aşıklarının önemine değinirken, Hepimiz hayata aşıkça bakan medeniyetin çocuklarıyız. Hepimiz gönülden aşığız dedi.
     Vatanına ve bayrağına aşık olduğunu söyleyen Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da Allahım bizleri, bu ülkeyi Türkü, Kürdü, Sünnisi, Alevisi, her karış toprağı için canını seve seve verebilecek hayırlı evlatlardan nasip eylesin diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban da Anadoluda yetişen düşünce insanlarına değinerek, Bu coğrafyada sevgiyi Mevlanalardan, Yunus Emrelerden toleransı, Hacı Bektaş Velilerden eline beline diline hakim olmayı öğrendik. Mertliği, yiğitliği Dadaloğlundan, Pir Sultan Abdaldan öğrendik. Bilimsel düşünceyi, aklı mantığı ön planda tutmayı da büyük Atatürkten öğrendik şeklinde konuştu.
     Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezindeki etkinliği Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Neşet Ertaş hayranları ve türküseverler izledi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kadın Aşıklar Neşet Ertaş için sahne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER