Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu -Çalışma kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar protokol oluşturmak için çalıştay gerçekleştirdi


GAZİANTEP (A.A) - Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar protokol oluşturmak için çalıştay gerçekleştirdi.
     İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyede sürdürülebilir gelişimi sağlamak için kadınlara yönelik istihdam fırsatlarının oluşturulması ve iş gücüne katılım oranlarının artırılması gereksinimlerinden yola çıkılarak planlanan Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu, bir dizi yeni sistem ve hizmet geliştiriyor.
     Gaziantepte pilot uygulama öncesinde ilgili kurumlarla protokol oluşturulmasına yönelik çalıştay 14-15 Kasımda gerçekleştirildi. Yerel düzeyde hizmet sunan ilgili ortaklar ile İŞKUR arasında pilot uygulama olarak bir ağ oluşturulacak. Ağ kapsamında müracaat eden kadınlara, ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunulacak ya da ağda bulunan ilgili kurumlara yönlendirme yapılacak. Tüm yapılan işlemler kayıt altına alınarak, sistem takip edilecek.
     İlk aşamada ağdaki kurum ve kuruluşlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Şehitkamil Kaymakamlığı,Şahinbey Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB olarak belirlenmiştir.
     Açıklamada, çalıştayın açılışındaki konuşmasına yer verilen İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin, projenin önemine inanan ve katılımlarıyla destek veren kurum temsilcilerine teşekkür etti.
     İlgili taraflar arasında oluşturulması planlanan ağ modelinin, kamu hizmetlerinin etkin kullanımında bir gereksinim olduğunu ifade eden Ekin, alınacak başarılı sonuçların özelden genele tüm hizmetlere uyarlanabileceğini ifade etti.
     Test çalışmasının ve kurumlar arası işbirliği protokollerinin imzalanmasının ardından 16 Kasım-16 Aralık arasında yönlendirme ağı pilot uygulaması başlatılacaktır.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER