Van Emniyet Müdürü Yurdakul:

Van Emniyet Müdürü Yurdakul: -Trafik polisimizin yaptığı anonstan, polisimizin vatandaşla yaptığı konuşmaya kadar birçok durumu değiştirmek istiyoruz


VAN (A.A) - Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Trafik polisimizin yaptığı anonstan, polisimizin vatandaşla yaptığı konuşmaya kadar birçok durumu değiştirmek istiyoruz dedi.
     Emniyet müdürleri kararnamesi ile 2 ay önce Van Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ümit Yurdakul, İkinisan Polisevinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Yurdakul, bundan sonraki süreçte birçok projeye imza atarak belirli bir standardı yakalamayı amaçladıklarını vurgulayarak, vatandaş memnuniyetini birinci planda tuttuklarını söyledi.
     Birimlerin vatandaşa yaklaşımını ve vatandaşın hizmetten memnun kalıp kalmadığını sıkı şekilde takip edeceklerini anlatan Yurdakul, şöyle konuştu:
     Vatandaşın memnuniyetine göre puanı yüksek olan birimi ödüllendirmenin yanında, puanı düşük olan birimin durumunu da masaya yatırarak değerlendireceğiz ve gerekirse cezai müeyyideler uygulayacağız. Trafik polisimizin yaptığı anonstan, polisimizin vatandaşla yaptığı konuşmaya kadar birçok durumu değiştirmek istiyoruz. Çünkü üslup esastan önce gelir. Bunun farkındayız ve bu konularda bir standardı yakalamak arzusundayız. Vatandaşımıza güleryüzle yaklaşmayı, onlarla düzgün bir üslupla konuşmayı bilmeli ve bunu bir standarda kavuşturmalıyız. Biliyoruz ki güleryüz sermaye gerektirmez.
     Bir basın mensubunun, toplumsal olaylarda karşılaşılan zorluklara ilişkin soru üzerine Yurdakul, şu yanıtı verdi:
     Demokratik hakkını kullanmak isteyen vatandaşımızla, görevini yapmak isteyen polisimiz var. Hiçbir zaman fiziki müdahalede bulunma taraftarı değiliz. Ancak durum bir anda o noktaya geldiği zaman basın mensupları da sıkıntı yaşayabiliyor. Halkımızın demokratik haklarını kullanması durumuyla polisimizin güvenliği sağlama anlayışında denge unsuru çok önemli. Bu denge unsurunu gözetiyoruz.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van Emniyet Müdürü Yurdakul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER