Kadının Dünyadaki ve Türkiyedeki yeri paneli

Kadının Dünyadaki ve Türkiyedeki yeri paneli -CHP Ankara Milletvekili Bilgehan: -Türkiye, ev işinin eşler arasında paylaşılmasında yüzde 17lik oranla 47 Avrupa ülkesi arasında son sırada yer almaktadır (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Türkiye, ev işinin eşler arasında paylaşılmasında yüzde 17lik oranla 47 Avrupa ülkesi arasında son sırada yer almaktadır dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadının Dünyadaki ve Türkiyedeki yeri konulu panel düzenlendi.
     CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlen panelde yaptığı konuşmada, bir ülkenin çağdaşlık düzeyinin kadınların toplum içindeki konumuyla belirlendiğini söyledi. 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini ifade eden Bilgehan, kadınların bu hakkı Kurtuluş Savaşında, cephe gerisi ve içerisinde verdikleri mücadele sonunda, hak ettikleri ve kazandıkları için aldıklarını bildirdi.
     Türkiyede kadının çalışma hayatına katılma oranının yıllar içinde giderek azaldığını dile getiren Bilgehan, 1990larda yüzde 35lerde olan kadının iş gücüne katılım oranının yüzde 25lere kadar gerilediğine işaret etti.
     Kadının siyasete girmesinin önünde en önemli engellerden birinin ev işlerinin eşler arasında paylaşılmaması olduğunu kaydeden Bilgehan, Türkiye, ev işinin eşler arasında paylaşılmasında yüzde 17lik oranla 47 Avrupa ülkesi arasında son sırada yer almaktadır. En basit iş olarak görülen sofra kurmaya yardım eden erkeklerin oranı ise yüzde 2 dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Kadının Dünyadaki ve Türkiyedeki yeri paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER