Kadirli Hikayeleri kitabı çıktı

Kadirli Hikayeleri kitabı çıktı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK), Kadirli Şubesi Başkanı Emekli Öğretmen İbrahim Boysal, geçmiş yaşantıları anlatan konuların yer aldığı Kadirli Hikayeleri adlı kitabını tanıttı.
     Boysal, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, binlerce yıl öncesine uzanan Kadirlinin kültür ve tarihini dergi, televizyon, belgesel aracılığıyla topluma anlatmaya çalıştıklarını belirterek, en önemli çalışmalarının Harkaçtığı köyüne açılan Kadirli Eğitim ve Kültür Müzesinin olduğunu söyledi.
     Bundan önce yine Kadirli yöresine ait Dönük ve Zurba adlı 2 tane kitabının yayınlandığını hatırlatan Boysal, Kadirli yöresindeki geçmiş hayatın unutulmuş yaşantılarını anlatan bu kitabımda güzel hikayeler ve sözler bulunmaktadır. Bu kitapla yakın kültürümüzün sosyal davranış ve yaşantısını topluma hatırlatmak istedim. Geçmişin aynı zamanda gelecek olduğunu bilmeyen toplumlar kültürlerini kaybederler. Toplumları bir arada tutan işte bu gerçektir. Kültür toplumun mayasıdır. Kadirli Hikayelerinde unutulmuş kültürümüzle mayalanmış aşımızdan bir sunu yaptık. Amacım günümüz insanına dünkü hayatımızla ilgili bir pencere açmaktır diye konuştu.
     Boysal, konuşmasının devamında merkezi Ankarada bulunan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi olarak, kuruluşundan bu yana yüzlerce üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiklerini ve başarılan işlerde halkın desteğinin çok önemli olduğunu kaydetti.
     Soru cevap şeklinde geçen toplantı sonrası Boysal, katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür ederek, kitapları imzaladı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirli Hikayeleri kitabı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER