Kaliteli meyve suyu etiketinden anlaşılıyor

Kaliteli meyve suyu etiketinden anlaşılıyor -MEYED Genel Sekreteri Akdağ: -Her içeceğin içerdiği meyve oranı farklıdır, bunu ürünün etiketinden anlayabiliriz


İSTANBUL (A.A) - Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Her içeceğin içerdiği meyve oranı farklıdır, bunu ürünün etiketinden anlayabiliriz dedi.
     MEYEDden yapılan yazılı açıklamada, ürünün etiketinin okunmasının meyve suyu ile benzeri içecekler arasında bilinçli bir seçim yapılmasına olanak sağlayacağı bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türkiyedeki meyve suyu ve benzeri içeceklerin, Türk Gıda Kodeksi gereğince içerdikleri meyve oranına göre Meyve Suyu, Meyve Nektarı, Meyveli İçecek, Aromalı İçecek olarak kategorize edildiğini hatırlattı.
     Tamamen meyveden dönüşen ve yüzde 100 meyve oranına sahip olan içeceklerin meyve suyu kategorisine girdiğini kaydeden Akdağ, Her içeceğin içerdiği meyve oranı farklıdır, bunu ürünün etiketinden anlayabiliriz dedi.
     Akdağ, ürün alırken mutlaka etiketin okunması gerektiğini vurgulayarak, tüketicilerin bu konuda bilinçli davranması gerektiğini ifade etti.
     Meyve oranı yüzde 25-99 olanların meyve nektarı, yüzde 10-24 olanların meyveli içecek, yüzde 0-9 olanların aromalı içecek olarak sınıflandırıldığına dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:
     Kategori farkı ambalaj üzerindeki etikette yer alıyor. Tüketiciler bu bilgileri dikkate alması gerekiyor. Amabalajın üzerinde Bakanlık onayı ve kaydı ürünün güvenilir olduğunu ve hijyenik şartlarda üretildiğini belirtiyor. Ayrıca ürünün ismine ve son kullanma tarihine de dikkat edilmeli.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kaliteli meyve suyu etiketinden anlaşılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER