Kamu Destekli Sertifikalı Badem Dikimi Projesi

Kamu Destekli Sertifikalı Badem Dikimi Projesi -Arguvan ilçesindeki proje kapsamında, badem üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor


MALATYA (A.A) - Arguvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hazırladığı Kamu Destekli Sertifikalı Badem Dikimi adlı proje kapsamında ilçede badem üretiminin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Askar Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede badem fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, üretimin düşük olması nedeniyle bademin ithal edilen bir meyve olduğunu söyledi.
     İlçede badem üretimini yaygınlaştırmak üzere Tarlacık köyünde Piri Kara isimli bir çiftçinin bahçesinde sertifikalı badem dikilmesini teşvik ettiklerini kaydeden Ekici, burada 10 dekar alanda 270 badem fidanı dikildiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak kendilerinin de bahçenin bakımını üstlendiklerini kaydetti.
     Ekici, Üreticilerimiz daha çok tahıl, kavun ve kayısı üretimi yapıyor. Badem konusunda hazırladığımız proje ile ilçede ürün deseninin çeşitlenmesine katkı sunmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kamu Destekli Sertifikalı Badem Dikimi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER