Kanser Önlenebilir Kampanyası

Kanser Önlenebilir Kampanyası


İZMİR (A.A) - 4 Şubat Dünya Kanser günü kapsamında Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneğinin Kanser Önlenebilir sloganıyla bilinçlendirme kampanyası başlattığı belirtildi.
     Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği İzmir Şubesi Başkanı ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşenur Oktay, yaptığı yazılı açıklamada dünyada her yıl 12.7 milyon kişiye kanser tanısı konduğunu ve 7.6 milyon insanın bu hastalıktan öldüğünü bildirdi.
     Oktay, kalp damar hastalıklarından sonra en sık ikinci ölüm nedeni olan kanserin, erken tanı, tedavi ve yaşam tarzında yapılabilecek değişikliklerle yüzde 30-40 oranında önlenebileceğini kaydederek, tütün ve alkol tüketimi, güneşe fazla maruz kalma ve obezitenin kanser için risk oluşturduğuna dikkat çekti.
     Kanser tanısının ne kadar erken konursa tedavide başarı şansının da o kadar artacağını belirten Oktay, açıklamada şu uyarılara yer verdi:
     Vücutta yeni gelişen bulgular dikkate alınmalı, meme ya da herhangi bir bölgedeki sertlik, öksürme ve ses kısıklığı, tuvalet alışkanlığında değişiklikler, hazımsızlık ve yutma güçlüğü, deride benlerde değişmeler ve kadınlarda zamansız kanama gibi yakınmalarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Kanser Önlenebilir Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER