Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği tarafından kampanya kapsamında Suriyeye 48 prefabrike ev gönderildi -Erzurumda sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle


ERZURUM (A.A) - Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği tarafından Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Suriyeye 48 prefabrike ev gönderildi.
     Derneğin bölge temsilciliği tarafından lojistik merkezden tırlara yüklenen 14 metrekare büyüklüğündeki prefabrike evler, Suriyeye destek için bölgeye sevk edildi.
     Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Karayılan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyedeki drama duyarsız kalmadıklarını belirterek, Hataydaki Cilvegözü Sınır Kapısından içeri sevk etmek üzere Erzurumdan 48 adet afet evini 4 tırla bölgeye göndereceklerini söyledi.
     Prefabrike evlerin 14 metrekareden oluştuğunu anlatan Karayılan, şunları kaydetti:
     Bunların kurulmasını biz Suriyeli gönüllülerimize öğrettik. Suriyedeki ortak iş yaptığımız yardım kuruluşlarıyla beraber bu işi organize ediyoruz. Ayrıca kurulacak olan bu 48 prefabrike evin içerisine yerleştirilmek üzere Deniz Feneri Derneğinin Ankara şubesinden bir tır çekyat, ranza, yatak, battaniye, yorgan, ısıtıcı ve gıda olmak üzere o malzemeler de yarın bölgeye sevk ediliyor. İnşallah bu yardım malzemelerini Perşembe günü Cilvegözü Sınır Kapısından Suriyeye ulaştırmış olacağız.
    
     -Suriyeye 100 ton un gönderilecek-
    
     Suriyede ekmek ve un sıkıntısı yaşandığını ifade eden Karayılan, Erzurum sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla kentte 25 ton un topladıklarını belirterek, Erzurumdaki 25 ton unla, genel merkezden 100 ton unun Suriyeye gönderileceğini vurguladı.
     Dernek Olarak Suriye için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Karayılan, Battaniye, gıda, eşya yardımlarımız devam ediyor. Daha önce de Erzurum lojistik merkezimizden 18 afet evini, sağlık kabini olarak kullanmak üzere Suriyeye göndermiştik diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER