Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projesi

Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projesi


BİTLİS (A.A) - Bitliste Köy Köy Okul Okul Tiyatro projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Kentteki, gençlerin kurduğu kültür ve sanat derneği bünyesinde oluşturulan tiyatro topluluğu, köylerde yaşayan çocukların tiyatroyla tanışmalarını sağlamak amacıyla Köy Köy, Okul Okul adlı projeyi hayata geçirdi.
     Valilik koordinasyonunda ve Bitlis Kültür ve Sanat Derneğince yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projenin tanıtım toplantısı, kentteki bir restoranda gerçekleşti.
     Toplantıda konuşan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kurtulgu, Bitlisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin başkenti yapmak vizyonuna sahip olduklarını ve bu çerçevede birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.
     Dernek bünyesindeki tiyatro ekibiyle uluslararası 3 festivale Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden tek temsilci olarak katıldıklarını hatırlatan Kurtulgu, derneğin bunun gibi birçok başarılı faaliyete imza attığını ve atacağını kaydetti.
     Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz ise, projenin amacının, il merkezine bağlı 64 köy okulunda çocuk oyunu sergilemek olduğunu söyledi.
     Yılmaz, Tiyatro ile buluşma imkanı kısıtlı olan kesimlerin ayağına, tiyatroyu taşımak amacındayız. Sergilenecek oyun eğitim içerikli olacak. Böylece öğrencilerin eğitimine bir nebze de olsa katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilere hikaye kitabı hediye edeceğiz. Okumanın önemine de vurgu yapmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER