Köylerdeki Evsel Atıkların Toplanması projesi

Köylerdeki Evsel Atıkların Toplanması projesi -Proje kapsamında alınan 240 çöp konteynırı, 104 köy muhtarına teslim edildi


BAYBURT (A.A) - Bayburt İl Özel İdaresince hazırlanan Köylerdeki Evsel Atıkların Toplanması projesi kapsamında düzenlenen törenlere, köy muhtarlarına çöp konteynırları teslim edildi.
     İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğündeki törene, Vali Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve 104 köy muhtarı katıldı.
     Vali İpek, törende yaptığı konuşmada, Bayburt olarak Türkiyede bir öncülüğü üstlendiklerini belirterek, Bizler kısa zamanda şehirde olan her şeyin köylerde olacağı bir il olmakla övüneceğiz. Şu anda her şeyimiz dört dörtlük değil ama o günler de gelecek. Kaloriferiyle, doğalgazıyla Bayburtta insanlar mutlu, iyi yaşayacak, onun çabası içindeyiz. Çünkü Sayın Başbakanımızın talimatları şu; şehirde ne varsa köylerde de onları yapacaksınız, insanlarımızın hiçbiri mağdur olmayacak. Biz de bunu yerine getirmeye çalışacağız dedi.
     Milletvekili Özbek ise İl Özel İdaresi olarak bu projeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ilk ödenek alan ilin Bayburt olduğunu ifade ederek, Proje 3 yıl önce başladı. Projeler üretildikçe bu projelerin Ankarada karşılık bulduğunu görüyoruz. 2013 yılında olması gereken bir ihtiyacı biz Bayburtta gerçekleştiriyoruz. İnşallah 163 köye de ulaşır diye konuştu.
     Çöp konteynırı gitmeyen köylerin endişeye kapılmaması gerektiğini kaydeden Özbek, bu köylere de en kısa zamanda konteynırların ulaşacağını, bu konuda elinden gelen desteği vereceğini söyledi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kuruma hibe edilen iki çöp kamyonu ve gönderilen 187 bin 500 lira yardım ile 450 çöp konteynırı alındığını belirterek, Konteynırlar su sızdırmaz özellikli olup 240 çöp konteynırı 104 köyümüze, nüfuslarıyla orantılı olarak dağıtılacaktır. Evsel atıkların toplanması bin 73 kilometrelik yol güzergahı ile 10 gruba ayrılarak kurumumuz elamanlarınca yapılacaktır dedi.
     Tören, 104 köy muhtarına çöp konteynırlarının teslimiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Köylerdeki Evsel Atıkların Toplanması projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER