Kültürlerarası Diyalog sergisi

Kültürlerarası Diyalog sergisi -Türkiyenin Berlin Başkonsolosluğunca Almanyada düzenlenecek sergiye Sakarya Üniversitesinden 6 öğretim üyesi katılacak


SAKARYA (A.A) - Türkiyenin Berlin Başkonsolosluğunca 4 Ekimde Almanyada düzenlenecek Kültürlerarası Diyalog sergisine Sakarya Üniversitesinden (SAÜ) 6 öğretim üyesi katılacak.
     SAÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Berlin Türkevinde 4 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek sergide farklı coğrafya ve kültürlerde yetişen akademisyen sanatçıların 10 yağlı boya tablo, 3 seramik heykel, 2 sanat seramiği, 4 dijital resim ve 2 keçe kilim olmak üzere 21 eseri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Sergiye SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Nilgün Bilge, Hayriye Koç Başara, Neslihan Özgenç, Didem Özhekim, Mustafa Erden ve Murat Ertürk de eserleriyle katılacak.
    
     -Sergiye katılacak eserler-
    
     Nilgün Bilgenin Çiftetelli ve Horon adlı heykelleri geleneksel Türk danslarındaki ritm, uyum, dayanışma ve dengeyi, Ağıt isimli heykeli ise savaşta eşini, sevdiklerini, evlatlarını kaybeden kadınların haykırışını biçimlendiriyor.
     Resimlerinde koza imgesinden yola çıkarak varlık ve hiçliği sorgulayan Neslihan Özgenç de ölümle yaşam arasındaki sonlu bir mekanda, sonsuz bir mücadelenin zamansızlaştırılması eylemini dile getiriyor.
     Murat Ertürkün eserleri ise dijital yöntemlerle elde edilmiş görüntülerin birleştirildiği, yeni bir görüntü elde etmek amacıyla oluşturulmuş üretimleri içeriyor.
     Sergi, 19 Ekim Cuma gününe kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kültürlerarası Diyalog sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER