Kurtuluş Kupası müsabakaları başladı

Kurtuluş Kupası müsabakaları başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 25 Aralık Kurtuluş Kupası müsabakaları başladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kupa müsabakaları kapsamında futsal, basketbol, oryantiring, masa tenisi, güreş, bocce-dart, kros, eskrim ve hokey branşlarında turnuva düzenlendi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi ve Zirve Üniversitesinin desteklediği etkinlikte, futsal ve basketbol turnuvalarının ilk müsabakaları gerçekleştirildi.
     Gaziantep Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda oynanan futsal karşılaşmasında İMKB Karataş Anadolu Lisesi, Emine Konukoğlu Lisesini 5-2 mağlup etti.
     Basketbolda ise günü Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Hacı Sani Konukoğlu Lisesini 46-29 yenerek bir üst tura çıktı. Turnuvalar 30 Aralıkta sona erecek. Turnuva maçlarına Gaziantepteki tüm ortaokul ve lise okulları ile spor kulüplerinin katılması bekleniyor.
     Müsabakalarda dereceye giren takımlara hediyeler verilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, 2010 yılından bu yana düzenlenen etkinliklere takımların büyük ilgi gösterdiğini ve turnuvalarda sporcuların yeteneklerinin ortaya çıktığını kaydetti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kurtuluş Kupası müsabakaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER