Mardin İçin Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Modeli

Mardin İçin Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı paneli -Vali Ayvaz: 2023 vizyonunda 5 milyar dolar gelir bekliyoruz


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 2023 vizyonunda 5 milyar dolar gelir beklediklerini söyledi.
     Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde Güneydoğum Derneğince düzenlenen Mardin İçin Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı konulu panelde konuşan Vali Ayvaz, Mardinin önünde, tarihini değiştirecek büyük yatırımlar olduğunu ifade ederek, tarihi kenti komple değiştirdiklerini belirtti.
     Ayvaz, Mardinin dünya çapında reklamlarını yaptıklarını, bunun sonucunda da kentte büyük 5 ve 4 yıldızlı oteller yapıldığına dikkati çekerek şöyle dedi:
     2023 vizyonunda, 5 milyar dolar gelir bekliyoruz. Bu alanlarda büyük istihdam alanları olacak. Tarımda yüksek verim ve rekolte artışından sonra muhakkak sanayi gelecek. Mezopotamya ovasında bir yılda yaklaşık üç ürün elde edilebilecek. Yüksek rekolteden sonra bu kente sanayileşmesinin gelmesi gerekiyor. Zaten şu anda kentimizde büyük bir sanayileşme var. Tarımın gelişmesinden sonra bu daha da ilerleyecektir. Bunun yanı sıra yapılması gereken gençlerin, özellikle de genç kızların kazanç sağlamaları ve birer meslek sahibi olmalarıdır. Özelikle genç kızların okuyup meslek sahibi olarak hayata atılmalarını arzu ediyoruz. Diğer türlü genç kızlarımız ezilebiliyorlar. Dolayısıyla evlenmek sonuç ve çözüm değil. Düğündeki altın bileziklerle yetinmeyip gerçek bir altın bileziğe sahip olarak hayata atılmak gerekiyor.
     Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oflaz ise, Artuklu Üniversitesinin Mardine çok büyük katkısının olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından Güneydoğum Derneği yöneticilerinden 22. dönem Mardin Milletvekili Nihat Erinin başkanlığını yaptığı panele geçildi.
     Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Türkiye Turizm Stratejisi 2023, DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, Sürdürülebilir Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajanslarından Beklenenler ve Gerçekleşmeler; Hedefler, Sosyal Algı ve Gerçekleşmeler, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Proje Koordinatörü Şeyhmus Yılmaz, GAP Mardinde Uygulanmış Kalkınma Modellerinin Analizi ve Doğru Model Arayışı, GAP; İnsani ve Sosyal Sürdürülebilirlik Temelinde Temel Hedefler ve Gerçekleşmeler, Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Lokman Toprak, Mardinin Sürdürülebilir Kalkınmasında İnsan Kaynakları ve Eğitim Faktörü, Bölgeler Arası Kalkınma Farklılıkları ve Turizmin Kalkınma Farklılıklarını Gidermedeki Rolü konularında panelde sunum yaptılar.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin İçin Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER