Nitelikli eleman, nitelikli Ordu projesi

Nitelikli eleman, nitelikli Ordu projesi


ORDU (A.A) - Ordu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulunca desteklenen Nitelikli eleman, nitelikli Ordu projesi doğrultusunda 5 branşta ücretiz kurs verilecek.
     ORİŞAD Genel Sekreteri Fatih Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 7 ay boyunca süreceğini söyledi.
     Proje kapsamında 5 branşta kurs verileceğini dile getiren Baş, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında bilgisayarlı muhasebe, satış pazarlama, grafik tasarım, kalite yönetimi ve iletişim eğitimleri verilecek. Kurslara olan başvurular ağırlıklı olarak grafik tasarım ve bilgisayarlı muhasebe kursuna oldu. Bence bu Ordu halkının bilinçli olduğunu gösteriyor. Başvurularda neden grafik tasarım- dediğimizde kursiyer adayları bu sektörde iş bulabileceklerini söyledi. Bakıldığında başvuru yapanlar donanımsız da değildi. Ama 3D Max ve Coreli bilmiyorlar, böylelikle kendi donanımlarını arttıracaklar. Eğitim bittikten sonra kursun aşamaları devam edecek. İş garantili bir kurs olduğundan kursiyerlerin işe yerleştirmelerini de takip edeceğiz. Grafik tasarım kursu 17 Eylül tarihinde başlayıp, 30 Ekimde bitiyor. Yaklaşık 200 saatlik bir eğitim olacak. Corel eğitimiyle başlayacak kurs, piyasada bu işi en iyi bilen eğitmenlerce verilecek.
     Derneğe üye olan kişilerde eleman ihtiyacımda ORİŞADı ararım düşüncesi oluştuğunu anlatan Baş, Çünkü kursun içinde kursiyerleri de tanıyoruz. Bizim aracılığımızla da diğer dernekler de bu işi görüyor. Bu anlamda kurslarımız örnek teşkil ediyor dedi.
     Baş, Ordu alt yapısının güçlü tutulduğunda, her şeyde güçlü olacağına inandığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Nitelikli eleman, nitelikli Ordu projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER