Normal ölüm sanılan cinayetleri de aydınlattılar

Normal ölüm sanılan cinayetleri de aydınlattılar -Polis, ruhsatsız silahlarla etkin mücadele gibi uyguladığı çalışmalar ve delilden sanığa yöntemi sayesinde 9 yıldır Konyada işlenen cinayetleri büyük bir titizlikle aydı


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konya polisi, ruhsatsız silahlarla etkin mücadele gibi uyguladığı çalışmalar ve delilden sanığa yöntemi sayesinde 9 yıldır kentte işlenen cinayetleri büyük bir titizlikle aydınlatıyor. Cinayet dedektifleri, yapılan otopsilerinde normal ölüm raporu verilen 2 kişinin de öldürüldüğünü tespit etti.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri suçun oluşmadan önlenmesi için kentteki çalışmalarına büyük önem veriyor.
     Ruhsatsız silahlarla etkin mücadele gibi uyguladığı çalışmalarla dikkati çeken polis, bugüne kadar çok sayıda ruhsatsız silaha el koydu.
     Sadece bu yılın 11 ayında 450 ruhsatsız silaha el koyan polis, yüzlerce kişiye de ruhsatsız silah kullanmaktan işlem yaptı.
     Cinayet ve silahlı gasp olaylarında nüfusuna göre büyük düşüşün sağlandığı kentte, 2004de 30, 2005de 24, 2006da 27, 2007de 29, 2008de 21, 2009da 18, 2010da 21, 2011de 24, 2012nin 11 ayında ise 24 cinayet işlendi.
     Konyada 2008de işlenen 21 cinayetten 13ü bıçak, 3ü silahla gerçekleşirken son iki yıldaki cinayetlerin 13ü tabanca, 10u tüfek, 20si ise bıçakla gerçekleşti.
     Ekip çalışmasıyla delilden sanığa yöntemini kullanarak olayları kısa sürede aydınlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, büyük bir titizlikle yaptığı çalışmalarla 9 yıldır kentte faili meçhul cinayet bırakmadı.
     Son iki yılda kayıp başvuruları yapılan 2si bebek 12 kişinin öldürüldüğünü ortaya çıkaran cinayet dedektifleri, yapılan otopsilerinde normal ölüm raporu verilen 2 kişinin de öldürüldüğünü belirledi.
    
     -Otopside normal ölüm raporu vermişler-
    
     Cinayet dedektifleri, merkez Karatay ilçesi Gufrani Sokaktaki müstakil ahşap evde 5 Mayıs 2010da çıkan yangında ölen kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
     Otopsisinde dumandan zehirlenerek öldüğü belirtilen kişinin, kimlik tespiti için yanan yüzüne makyaj yapıldığı sırada kafatasındaki şişlik polisin dikkatini çekti.
     Yapılan makyajla ölen kişinin kayıp başvurusunda bulunulan Erhan Aslıvar (18) olduğu belirlendi. Aslıvar ile evi ortak kullanan H.K. (21) ve Ö.D. (24) ile kardeşi R.D. (21) gözaltına alındı.
     Gözaltına alınanlardan biri, çıkan tartışmada kafasına sopayla vurdukları Aslıvarın yere yığıldıktan sonra nefesini kontrol ettiklerini, öldüğüne kanaat getirdikten sonra da üzerini battaniyeyle örtüp, olaya yangın süsü vermek için evi ateşe verdiklerini söylediği öğrenildi.
     Konya ve Afyonkarahisarda 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 26 Temmuz 2011de gözaltına alınan Erhan Gerekin, Akşehir ilçesindeki evinde ölü bulunduktan sonra hakkında normal ölüm raporu verilen Hacer Rahimovayı (41) da öldürdüğü belirlendi.
     Her iki olayda da ikinci defa yapılan otopside, haklarında normal ölüm raporu düzenlenen kişilerin öldürüldüğü ortaya çıktı.
    
     -Cesedin röntgeni çekildi-
    
     Merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesinde 24 Haziran 2012de içi boş su kanalında kimliği belirlenemeyen bir kişinin cesedinin çuval içinde bulunması üzerine polis, soruşturma başlattı.
     Cesedin çok fazla şişmesinden dolayı darp izine rastlanmadı. Bunun üzerine önce cesedin röntgeni çekildi. Röntgende karnında mermilere rastlanan ve silahla öldürüldüğü anlaşılan kişinin, parmak izinden yola çıkılarak Ahmet Ağırkaya (38) olduğu tespit edildi.
     Ağırkaya ile irtibatlı kişiler araştırıldığında ise cinayet zanlısı Yadigar Y, Mustafa S. ve Mustafa Cye ulaşıldı.
     Polis, bu yıl yan bakma, yol verme, dalga geçme gibi birçok nedenle işlenen cinayetlerin bazı faillerine de motosikletteki yazı, elbisedeki kan izi ve failin cinayet yerinde unuttuğu montundan yola çıkarak ulaştı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Normal ölüm sanılan cinayetleri de aydınlattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER