Ocak

Ocak-Mehmetçiğin Dünyası Sergisi açıldı -Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: -Bu tür sergilerin hakikaten çok büyük faydası var. Çünkü gelecek nesillere özellikle vatan, millet, bayrak sevgisini yansıtması açısından çok ön


KÜTAHYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anadolu Ajansının (AA), Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla hazırladığı Ocak-Mehmetçiğin Dünyası fotoğraf sergisiyle ilgili, Bu tür sergilerin hakikaten çok büyük faydası var. Çünkü gelecek nesillere özellikle vatan, millet, bayrak sevgisini yansıtması açısından çok önemli dedi.
     Sergiyi gezen Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezindeki serginin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.
     Görüntülerin muhteşem olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
     Sayın Başbakanımızla sergiyi ziyaret ettik. Bu tür sergilerin hakikaten çok büyük faydası var. Çünkü gelecek nesillere özellikle vatan, millet, bayrak sevgisini yansıtması açısından çok önemli. Anadolu Ajansının başarılarının devamını gönülden temenni ediyorum. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi bu tür sergiler yapmaya da müsait. Burada 13 oda var. Çanakkale harbinin her türlü safhasını adeta harbin içinde yaşıyormuşçasına burada vatandaşlara gösteriyoruz. Yılda bu bölgeyi özellikle Çanakkaleyi 2,5 milyon vatandaşımız geziyor. Gelen gençler atalarının ne büyük destan yazdığını burada görüyor, şahit oluyorlar; o bakımdan çok faydalı. Bu serginin görülmesi çok önemli.
    
     -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız-
    
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sergiyi çok beğendiğini belirterek, Çocuklarımla beraber buraya tekrar gelmeye karar verdim. Bütün vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum dedi.
     Yıldız, şöyle devam etti:
     Bizim milli ve manevi duygularımızı çok güzel sergileyen ve Mehmetçiğimizin yurdun dört bir köşesinde karda, kışta, yazda yaptığı mücadelenin, verdiği o örnek çalışmanın çok güzel simgelemeleri olmuş. Anadolu Ajansını ve bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bu manada bu kültürü daha yakından hissedebilmeleri, vakıf olabilmeleri için mutlaka tavsiye ediyorum.
    
     -Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım-
    
     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, serginin açılmasında emeği geçenleri tebrik ederek, şunları kaydetti:
     Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü. Böylesine anlamlı bir günde Anadolu Ajansı olarak sergiyi bu tarihi yarımadadaki gösteri merkezinde açmış olması ülkemizin birliği, beraberliği için milletimizin huzuru barışı için her türlü fedakarlığı gösteren Mehmetçiğimize yapılabilecek en anlamlı bir hediyedir. Tebrik ediyorum. Çanakkale Zaferi her yıl büyük coşkuyla kutlanıyor. Bu sene ilk kez Diyanet İşleri Başkanlığımız her şehidimize bir hatim indirdi ve onun duası da şehitlik programından sonra icra edildi. Buraları ziyaret etmek, bu resimleri görmek ülkemizin bağımsızlığının, birliğinin, beraberliğinin çok önemli, bedelinin ise ne kadar ağır olduğunu en veciz şekilde gösteriyor.
    
     -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu-
    
     Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sergiyi çok etkileyici bulduğunu ifade ederek, Ana ocağından sonra asker ocağı çok farklı. Fotoğrafları görünce biraz insan gençliğini, o günleri de hatırlıyor dedi.
     Müezzinoğlu, askerin ocağa adım attıktan sonraki bütün süreçlerin fotoğraflandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Moral motivasyonu açısından da vatandaşlarımızın burayı olabildiğince gezmesi de önemli. Hem duygu boyutuyla hem teknoloji boyutuyla nerelere geldiğimizi buradaki fotoğraflarla görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin dinamikleri, dinamizmi bir taraftan kendi evlatlarımıza verdiği değer, diğer taraftan teknolojiyle dünya milletlerine verdiği uyarı. Hemen hemen her türlü mesaj var. Güzel bir sergi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın da bu sergiyi gezmesini arzu ediyorum.
    
     Muhabir: Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER