Odatv davası kapsamında hazırlanan rapor

Odatv davası kapsamında hazırlanan rapor -TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak: -TÜBİTAKta çalışan 3 kişinin bilirkişi raporu bu. Yani sürecin TÜBİTAKla bir alakası yok


BURSA (A.A) - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Odatv davası kapsamında mahkemeye gönderilen ek raporla ilgili, TÜBİTAKta çalışan 3 kişinin bilirkişi raporu bu. Yani sürecin TÜBİTAKla bir alakası yok dedi.
     Altunbaşak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyareti sırasında bir gazetecinin bazı basın-yayın organlarında yer alan Oda TV davasında TÜBİTAK raporu tamamlandı şeklindeki haberleri hatırlatması üzerine, mahkemenin kendilerinden 5 bilirkişi istediğini belirterek, şöyle konuştu:
     Biz, bu kişileri yolladıktan sonra mahkeme onlardan istediğini seçip bilirkişi olarak atıyor. Ondan sonra, olayın TÜBİTAKla hiçbir ilgisi yoktur. Yani bilirkişi süreci böyle işliyor. TÜBİTAKla alakalı değil. Yani mahkeme ile kamu kurumundaki bilirkişilerin arasında böyle bir ilişki var. Bu raporda yazan o 3 kişi, sadece TÜBİTAKta çalışan 3 kişi. Onun dışında TÜBİTAK raporu olarak geçiyor. Aslında bu ifade tam olarak doğru değil. TÜBİTAKta çalışan 3 kişinin bilirkişi raporu bu. Yani sürecin TÜBİTAKla bir alakası yok.
    
     -Tersine beyin göçü başladı-
    
     Altunbaşak, bir gazetecinin beyin göçünün devam edip etmediği ve Türkiyenin, ABDden bilim açısından ne kadar geride olduğu yönündeki sorusu üzerine ise şunları kaydetti:
     Ben 19 sene Amerikada yaşadım ve şu an buradayım. Bu, tersine beyin göçünün başladığını gösteriyor. Bunun devamı geliyor. Bilim Kuruluna çok fazla talep var. Eminim diğer kurum ve üniversiteler için de durum böyledir. 1992de Amerikaya gittiğim zaman çok farklı, çok ilerlemiş bir yer olarak bana gelmişti. Öyleydi zaten. Aşağı yukarı Amerika öyle kaldı. O zamandan beri Amerikada hemen hemen hiçbir değişiklik yok. Eğer bir değişiklik varsa o da negatif yönde. Ama, 92 Türkiyesi ile günümüz Türkiyesi arasında çok muazzam bir fark var. Gerçekten bir iki gömlek atladık. Yurt dışı, Amerikayla aramızdaki fark giderek azalıyor. Şu an onlarla aynı seviyede değiliz, ama 92de 50 yıllık fark varsa, bu fark giderek azalmış durumda ve 2023 hedefimiz de aynı noktaya gelmek.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Odatv davası kapsamında hazırlanan rapor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER