Okulda diyabet programı

Okulda diyabet programı -Sınıfında diyabet belirtisi olan çocukları fark edip erken tanı konmasını sağlayan, diyabetli çocukların bakımına katkı ve destek sağlayan 7 okul yöneticisi ve öğretmene, ödülleri Kocaeli Üniversitesind


KOCAELİ (A.A) - Sınıfında diyabet belirtisi olan çocukları fark edip erken tanı konmasını sağlayan, diyabetli çocukların bakımına katkı ve destek sağlayan 7 okul yöneticisi ve öğretmene, ödülleri Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) düzenlenecek törende verilecek.
     KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneğince yürütülen Okulda Diyabet Programı kapsamında belirlenen Fark Yaratan Öğretmenlere ödüllerinin 19 Aralık Çarşamba günü Baki Komsuoğlu Kongre Merkezinde düzenlenecek törende verileceğini bildirdi.
     Açıklamasında, törenin ardından KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yıl sonu konserinin gerçekleştirileceğini ifade eden Hatun, tören ve konsere tüm öğretmenleri beklediklerini belirtti.
     Hatun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Okulda Diyabet Programı, öğretmenlerin çocuklardaki diyabet belirtilerini fark ederek tanı için yönlendirebilmesi ve diyabetli çocukların ihtiyaçlarını tanıyarak okuldaki yaşamlarını destekleyebilmesi amacını taşımaktadır. Bu kapsamda geçen yıl ülke çapında öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları başlatılmış, bu çalışmalar ile yaklaşık 600 bin öğretmene ulaşılmıştır. Okulda Diyabet Programı Fark Yaratan Öğretmen Ödülü sınıfında diyabet belirtisi olan çocukları fark edip erken tanı konmasını sağlayan, diyabetli çocukların bakımına katkı ve destek sağlayan okul yöneticileri ve öğretmenlerin belirlenmesi ve desteklenmesi amacıyla planlanmıştır. Ödül töreninde çeşitli illerden 7 öğretmene yurt dışı eğitimi gezisi ödülü verilecektir.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Okulda diyabet programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER