Okullar Hayat Olsun Projesi hayata geçiyor

Okullar Hayat Olsun Projesi hayata geçiyor


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni ilçesinde, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Kaymakam Mehmet Tahir ilköğretim Okulunda çalışma başlatıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Koca, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliğinin yürüttüğü proje kapsamında Kaymakam Mehmet Tahir İlköğretim Okulunda yapılan çalışmaları inceledi.
     Proje ile okulların eğitim-öğretim saatleri dışında da kullanılması, dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknoloji sınıflarının ve bahçelerin velilerin ve çevrenin hizmetine açılmasının öngörüldüğünü belirten Koca, okulların öğrenciler ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi haline getirileceğinini ve vatandaşların sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması için fırsat sağlanacağını kaydetti.
     Proje kapsamında okul bahçelerinin yeniden düzenleneceğini dile getiren Koca, şu bilgileri verdi:
     Proje çerçevesinde Kaymakam Mehmet Tahir İlköğretim Okulunda peyzaj ve tasarımın yapılması, ağaçlandırma ve çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi için gerekli çalışmalara başlandı. Bu çalışmalarla birlikte okullar halka açılacak, halkın okullara bakış açıları değişecek. Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği oyun alanları inşa edilecek, okullarımız kültürel, sanatsal, sportif aktivitelere açık yediden yetmişe herkesin yararlanacağı verimli alanlara dönüştürülecek.
     (YT-TEV)
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun Projesi hayata geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER