Önemli olan engelli vatandaşlar için istihdamın

Önemli olan engelli vatandaşlar için istihdamın arttırılması ve sosyal hayatın içinde kalmalarını sağlayacak alt yapıların oluşturulmasıdır


AMASYA (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Başkanı Şükrü Boyraz, Önemli olan engelli vatandaşlar için istihdamın arttırılması ve sosyal hayatın içinde kalmalarını sağlayacak alt yapıların oluşturulmasıdır dedi.
     Boyraz, TSD Suluova şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülkemizde 8 milyon 500 bin engelli olduğunu belirtti.
     Şehirlerin alt yapıları, mobilyaları, kamu binaları, iş sahaları ve toplu taşıma sistemleri ile engelli yurttaşlara göre dizayn edilmediğini vurgulayan Boyraz, Bu yüzden engellilere bakıldığında, ya işe yaramaz, ya sokağa çıkamaz, kaderi bu gibi kelimelerle toplum dışına itilmiş durumdadırlar. Dernek olarak biz bu mücadeleyi veriyoruz. Gerçeğin bu olmadığını anlatmaya çalışıyoruz dedi.
     Ziyarete, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Bilal Kızartıcı ile TSD Başkan Yardımcısı Turan Hançerli katıldı.
    
     Muhabir : Murat Arslan / Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Önemli olan engelli vatandaşlar için istihdamın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER