Onları Daha İyi Anlıyoruz projesi tanıtıldı

Onları Daha İyi Anlıyoruz projesi tanıtıldı


BAYBURT (A.A) - Özürlü Destek Programı (ÖDES) kapsamında Bayburtta kabul edilen Onları Daha İyi Anlıyoruz projesi tanıtıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülecek olan Onları Daha İyi Anlıyoruz proje tanıtım toplantısı, Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Uluca, okul müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile engelli aileleri katıldı.
     Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ayhan Dursun, projenin toplumda özürlülük hakkında oluşan olumsuz yargının azaltılmasını amaçladığını belirterek, Projeyle özürlünün toplumsallaşması, toplum yaşamına katılması için farkındalık düzeyinin artırılması, özrün kabulü ve uygun davranışların hem akranları hem de eğiticiler tarafından model alınması sağlanacak. Yine projeyle önleyici tedbirlerin uygulanmasını hedefleyen anlatımlar rehber öğretmenlerimiz tarafından sunulduktan sonra çeşitli tiyatro oyunları ile özürlülerin durumu anlatılacak dedi.
     Dursun, 10 ay süreyle uygulanacak proje kapsamında engelli bireylerin toplum içerisindeki durumuna dikkati çekmek için kent merkezi ile Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde tiyatro gösterileri sunulacağını da söyledi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Onları Daha İyi Anlıyoruz projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER