Ortak İstek, Zeytine Destek mitingi

Ortak İstek, Zeytine Destek mitingi -CHP Grup Başkan Vekili İnce: -Market ile toprak arasında en az dört kat fark var. On kata kadar çıkıyor bu. Niğde de Tarlada patates on kuruş, markette bir lira diyor. On katına çıkmış


BALIKESİR (A.A) - CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, market ile toprak arasında en az dört kat fiyat farkı olduğunu belirterek, On kata kadar çıkıyor bu. Niğde de Tarlada patates on kuruş, markette bir lira diyor. On katına çıkmış dedi.
     CHP Burhaniye İlçe Başkanlığı, Ortak İstek, Zeytine Destek mitingi düzenledi. Program kapsamında ilk olarak Burhaniye Halk Kütüphanesi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan yürüyüş gerçekleştirildi.
     Yürüyüşe ve ardından yapılan mitinge, İncenin yanı sıra CHP Milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     İnce, mitingde yaptığı konuşmada, alana girmeyen ve dışarıdan izlemeyi tercih eden üreticilere seslenerek, Önce karşıdaki dostlarıma sesleneyim. Eğer orada üretici varsa ki, var. Bak burada emekli öğretmen, sana destek için buraya gelmiş ama sen orada kendi sorununa sahip çıkmıyorsan sonra ağlama. Buraya geleceksin meydana, meydan okuyacaksın önce Tayyipe diye konuştu.
     Adanaya da gittiğini ve narenciye üreticisinin mağdur olduğunu ileri süren İnce, şöyle devam etti:
     Ağlıyor insanlar. Cumartesi Niğdedeydim. Patatesçi, elmacı perişan. Bugün Burhaniyedeyiz, zeytinci perişan. Ama sesini çıkaran yok. Türkiyede kurum kalmamış. Türkiyenin ordusu dağıtılmış, üniversiteleri susturulmuş. Sivil toplumu yok. Türkiyede dik duran, boyun eğmeyen bir tek kale var o da Cumhuriyet Halk Partisi.
     İnce, tarla ile pazar arasında ürünlerde fiyat farkı olduğunu belirterek, Nedir bizim derdimiz- Üretici perişan, tüketici perişan. İşçi, çiftçi, emekli geçinemiyor. Çünkü ucuza üretemiyoruz. Ucuza tüketemiyoruz. Üretici de perişan. Tüketici de perişan. Market ile toprak arasında en az dört kat fark var. On kata kadar çıkıyor bu. Niğde de Tarlada patates on kuruş, markette bir lira diyor. On katına çıkmış dedi.
     Köylünün, çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullanmasının sorunların başında geldiğini iddia eden İnce, bu konuda Türkiyenin dünyada bir numara olduğunu söyledi.
     Türkiyenin zaman zaman ham petrolü alıp işleyip yurt dışına da satabildiğini anlatan İnce, Hansa, Georgea 1.43e satıyor. Benzini sana 5 liraya satıyor. Yatçıya o lüks yatlardakine, çiftçiye sattığının üçte birine satıyor. Yatçı, bu AKPye oy vermiyor da bu çiftçi nasıl veriyor o zaman- Bu nasıl veriyor- Türkiyede destekleme 50 kuruş, Avrupa Birliğinde bir avro. Neredeyse iki buçuk lira. Sen bununla nasıl rekabet edeceksin- ifadelerini kullandı.
     Ülkede, 150 bin ton zeytinyağı üretildiğini dile getiren İnce, 150 bin ton zeytinyağı üreten Türkiyeye 30 bin ton Suriyeden kaçak zeytinyağı girdiğini iddia etti. 30 bin ton kaçak yağa müstahsil makbuzu düzenlenip destekleme primi de alındığını ileri süren İnce, Yani hem siz zarar ediyorsunuz zeytinyağı üreticisi hem devlet zarar ediyor. Ona bile destekleme pirimi veriyor. Türkiyenin geldiği noktaya bakın dedi.
     Türkiyenin Suriye politikasına da değinen İnce, Bir zamanlar Esad ile kol kolaydı. Tatile gidiyordu. Boğaz turu yapıyordu. Fenerbahçeye maç yaptırıyordu. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapıyordu. Ne oldu da bu gün dostum Esad, kanlı Esed noktasına geldi- dedi.
     İnce konuşmasında Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soyluyu da eleştirdi.
     Muhabir: Emrah Elmas / Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Ortak İstek, Zeytine Destek mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER