Özgürlük için 10 milyon imza kampanyası

Özgürlük için 10 milyon imza kampanyası -Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Duman: Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için başlattığımız Özgürlük için 10 milyon imza kampanyasına herkesi destek vermeye davet ediyoruz


ERZURUM (A.A) - Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için başlattığımız, Özgürlük için 10 milyon imza kampanyasına herkesi destek vermeye davet ediyoruz dedi.
     Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı sendikaların il temsilcileri, Yakutiye Kent Meydanında ortak basın açıklaması yaptı.
     Duman, grup adına yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan kılık kıyafet uygulamasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Başlatılan imza kampanyasında, toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacaklarını belirten Duman, şöyle konuştu:
     Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personel, ayakkabısına, saçını tarama şekline, bıyığına, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, pantolonunun şekline, başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendinde bulan çarpık zihniyet halen devam etmektedir. Başı açık olarak çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar gerçeği göz ardı edilmemelidir. Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğü taktir edilecek bir uygulamadır. Fakat uygulama okuldaki bireyleri görmezden gelmemeli ve herkesi kapsamalıdır.
     Duman, kılık kıyafette serbestlik duyarlılığını arttırmak için başlatılan imza kampanyasına 11 sendikanın destek verdiğini ve kampanyanın 30 gün devam edeceğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Özgürlük için 10 milyon imza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER