Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası -Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Sevin: -1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık- kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Memur-Sen Gaziantep Şubesi, kamuda kılık kıyafet serbestisi tanınması amacıyla Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası başlattı.
     Şube Başkanı Mithat Sevin, Balıklı Parkında yaptığı bir araya gelen üyeler adına yaptığı açıklamada, çalışmalarına milleti de dahil edecek yeni bir adım atarak Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasını başlattıklarını söyledi.
     Temel hak ve özgürlüklerin sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin yaşanabilmesi için mücadele verdiklerini belirten Sevin, Başbakanlığa sunulmak üzere Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 milyon İmza toplama kararı aldıklarını aktardı.
     Sevin, başörtüsü yasağının kalkması taleplerini içeren ve 30 gün içinde toplayacakları imzaları Başbakanlığa sunduktan sonra destekleri için Cumhurbaşkanlığı ve siyasi partilere bilgi vereceklerini bildirdi.
     Öğrencilere kısmi olarak kıyafet serbestisi getirildiğini, seçebilme hakkının kamu çalışanlarına da getirilmesi gerektiğini ifade eden Sevin şunları kaydetti:
     Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğuyla ilgilenen kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasa ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık- kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimizi bilsin ki, kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine neden olunmakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulamaktadır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır.
     Balıklı Parkında kurulan stantlarda başlatılan kampanyaya vatandaşlar imzalarla destek verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER