Özürlüler Kanunundaki değişiklik çalışması

Özürlüler Kanunundaki değişiklik çalışması -CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş: Önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla mecliste bu değişiklik yapılacak -Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum.


KOCAELİ (A.A) - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Özürlüler Kanunundaki değişiklik çalışmalarına ilişkin, Önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla mecliste bu değişiklik yapılacak. Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğana da teşekkür ediyorum dedi.
     Güneş, partisinin Kocaeli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, birkaç ay önce TBMMde ilk olarak Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, daha sonra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldanla görüştüğünü belirterek, Anayasada yer alan özürlü sözcüğünün yerine engelli sözcüğünün konulması için varılan uzlaşmayı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaşla paylaştığını bildirdi.
     Elitaşın konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ileteceğini söylediğini ve bunu olumlu karşıladıklarını ifade eden Güneş, AK Parti MKYKda konu gündeme alınmış. Başbakan, başlattığım girişime olumlu yanıt vermiş. Bir anayasa değişikliğiyle önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla mecliste bu değişiklik yapılacak. Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğana da teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Sertleşen siyasi ortamda, uzlaşma ve yumuşamaya ihtiyaç var
    
     Güneş, Başbakan Erdoğana bu konuda bir mesaj ilettiğini ve mesajında, Bir anayasa hazırlama sürecinde ve sertleşen siyasi ortamda, uzlaşma ve yumuşamaya ihtiyaç olduğunu aktardığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     4 siyasi partinin imzasıyla bir anayasa değişikliğinin küçük görülmemesi gerektiğini iletmiştim. Kendisi de buna olumlu yanıt vermiş. Ülkemizde 9 milyon üzerinde engelli var. Böylelikle engellilerin önündeki engellerden birini de kaldırmış oluyoruz. Konu ayrıca engelliler açısından da son derece önemli. Bu bir anlamda küçük düşürücü sayılabilecek özürlü sözcüğü, anayasadan çıkmış olacak. Özürlü, bir kabahati içeriyor oysa engellilerin hiçbir kabahati yok. Sadece bizimle beraber yaşamda engelleri var ve biz, engelleri kaldırmakla en azından azaltmakla sorumluyuz.
     Güneş, bu uzlaşmanın bir ölçüde gerçekleştiğini anlatarak, 4 siyasi parti, bir uzlaşma zemini yakalamış oluyor. Başbakan ve destek veren diğer siyasi partilere de teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir uzlaşma ortamı içinde daha demokratik bir anayasa hazırlama fırsatı bulmuş oluruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Özürlüler Kanunundaki değişiklik çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER