Prusias Ad Hypium antik kentindeki kazı

Prusias Ad Hypium antik kentindeki kazı çalışmaları -Düzce Kültür ve Turizm Müdürü Budak: -Türkiyede ilk defa bakanlık destekli 12 ay süren kazı çalışması yapılacak


DÜZCE (A.A) - Düzce Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, bakanlığın desteğiyle Prusias Ad Hypium antik kentinde bir yıl boyunca kazı çalışması yapılacağını söyledi.
     Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzce Üniversitesi (DÜ) ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün Konuralp beldesinde bulunan antik kentteki yer altı zenginliklerini ortaya çıkarmak için inceleme yaptığını anlattı.
     Yakın zamanda kamulaştırma çalışmasına başlanacağını ifade eden Budak, Türkiyede ilk defa bakanlık destekli 12 ay süren kazı çalışması yapılacak dedi.
    
     -Prusias Ad Hypium antik kenti-
    
     Prusias Ad Hypium antik kentinde 1. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen antik tiyatro, at figürlü kapı, surlar, su kemerleri ve Roma Köprüsü yer alıyor.
     Halk arasında 40 Basamaklar adıyla bilinen, 100 metre uzunluğunda, 74 metre genişliğindeki antik tiyatronun yarım daire biçimindeki oturma alanı, aslan pençesi figürleriyle süslenmiş basamakları, kemerli geçitleri ve sahnesinin bir bölümü bugüne kadar ulaştı.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Prusias Ad Hypium antik kentindeki kazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER